BirForumcuKişi

Üstün
Yaklaşık 1,5 yıldır bölüm seçemiyorum. İçimden YBS (Yönetim Bilişim Sistemleri) gibi bölümler geçiyor ancak yapay zekânın gelecekte bu meslekleri nasıl etkileyeceği konusunda endişelerim var. Benim amacım sadece okumak değil; mezun olduktan sonra diplomamı aktif olarak kullanabileceğim bir meslek sahibi olmak.

Abim ise veterinerlik okumamı öneriyor. Kendisi ileride birlikte bir veteriner kliniği açabileceğimizi söylüyor. Üstelik sevgilisi de veterinerlik mezunu. Ancak ileride sevgilisi kardeşimle aramız bozulur mu, bozulmaz mı bilmiyorum. Bu yüzden geleceğimi tamamen bu ihtimale bağlamak da beni düşündürüyor.

Diğer yandan YBS okumayı da düşünüyorum fakat gördüğüm kadarıyla iş ilanları çok fazla değil. Bu yüzden hangi bölümü seçmem gerektiğine karar veremiyorum.

Bu durumda siz olsanız ne yapardınız? Bana önerebileceğiniz bölümler veya izleyebileceğim bir yol var mı?

Sizleri yönlendiren birilerinin olması güzel ama gün sonunda bu bölümü okuyacak plan ve bu hayatı yaşayacak olan da sizsiniz klasik laftır biliyorum ama hangi bölümde hangi alan da ne olursa olsun hangisinde daha mutlu hangisinde daha başarılı olabilirim diye düşünün.

Sizleri yönlendiren birilerinin olması güzel ama gün sonunda bu bölümü okuyacak plan ve bu hayatı yaşayacak olan da sizsiniz klasik laftır biliyorum ama hangi bölümde hangi alan da ne olursa olsun hangisinde daha mutlu hangisinde daha başarılı olabilirim diye düşünün.

Veterinerlik okusam, abimle iş kurarız ama araya 3. kişi de ne olacağı belli değil. Neticede bu abimin yolu, ben o durumda araya girmiş olurum. İleride kardeşimle aram bozulursa da sıkıntı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Veterinerlik zor bir bölüm. İçinizde yoksa okumayın.

İşe alımları çok olan 2 yıllık teknikerliklere yönelirdim ben olsaydım. Özellikle mavi diploma veren üniversitelere bakardım. 2 sene boyunca üniversite okurken dil ve KPSS çalışıp kendime birden fazla seçenek oluştururdum. Ancak burada önemli olan sıralama. Sıralamaya göre bu dediklerim 180 derece değişebilir.