Tarihi geçmiş buzlukta bekleyen tavuk tüketilirse zehirler mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rogue
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 619
  • Etiketler Etiketler
    geçmiş tavuk

Rogue

Uzman
Akşama tavuk sote yapacaktım ama son kullanma tarihi 1 hafta geçmiş. Normalde fazla geçmedikçe takılmam son kullanma tarihlerine ama tavuk olunca bilemedim.

Birkaç günlük şeylerde ben de takılmam ama tavuk ürünlerine pek güvenemiyorum. Kendi tercihim o ürünü kullanmamak olurdu.

Eğer tarihi geçmeden buzluğa attıysan çok soğuk olacağından tamamen şok etkisi yaratır fakat eğer çözersen çözülürse bir daha buzluğa atarsan bu durumda zehirlenme riskin artar.

Sonuç olarak dondurulmuş bir ürün SKT önce buzluğa atıldıysa üzerinden hatrı sayılır bir gün bile geçse yine de bir şey olmaz. Her ürünün bir raf ömrü var ama dondurulma ömrü olan bir şey görmedim.

Donmuşsa genelde yenebiliyor ama tavukta ben de çok ince eleyip sık dokuyorum. Tavsiye etmem.

Arkadaşlar tavuk şakaya gelmez saçma sapan hareketler yapmayın. Soğuk zincirini kırdıysanız (ki kapınıza donduruculu kamyon gelip bırakmıyorsa evet) buzluğa da attıysanız fayda etmez. Tavuğu çöpe atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…