Mevcut Tartışma çıkan konular kapatılmasın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hans
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 965
  • Etiketler Etiketler
    tartışma
Bu öneri hâlihazırda uygulamadadır.
Makaleler
1
Gerçekten bu forumda tartışmak aşırı güzel geçiyor. Herkesin bir fikri var ve birbirimize karşı fikir belirtip konuşuyoruz. Ben karşının fikrine katılmasam bile hakaret etmedim veya küfür etmedim. Konu niye kapanıyor? Lütfen bu konuyu daha önce de konuştuk; artık kapatalım ve konular bir daha kapanmasın. Sıkıldım, çocukla 30 dakika tartışıyorum, daha bir yere varamadan konu kapanıyor.

@Recep Baltaş @Enes3078

Artı 18 Eksi
Tartışmak ayrı, buna zaten müsaade ediliyor. Kavgaya evrilen ya da sayfalarca yüksek tansiyon ile tartışılan şeylerin fazla uzamasına gerek yok diye düşünüyorum.

Ne ben kendimi karşıya tam olarak açıklayabildim ne de karşı taraf kendisini bana açıklayabildi. Konu tamamen iki kişi arasında geçen bir diyalog olmadığı sürece ki bence o tür durumlarda bile kapatılmamalı tartışmalar kapatılmasın. Burada kavgalık bir durum yok.

Kime göre saçma? Bunu ayırt etmek adil olmaz. Herkesin farklı düşüncesi olabilir.

@Recep Baltaş, abicim yorumumu beğenmişsin ama kendi fikrini belirtmemişsin. Eğer haklı buluyorsan Ama'sı varsa paylaşır mısın? Çok fazla tartışmanın konusu tam bitmeden kapandığını görüyorum ve bu da biraz can sıkıcı oluyor.

Adam daha ne olduğumu neyin nesi olduğumu bilmiyor bana velet, ergen, cahil diyor. Demediğini bırakmadı dün birisi açtığım indirim konusunda. Ceza da almadı sadece mesajları silindi. Komedi.

Tartışma konularının kapatılmasının en büyük sebeplerinden biri de bu taşkınlık çıkaran tipler. Tartışma adabı denen bir şey vardır. Tartışmayı dağıtıp kavgaya sebebiyet veren kişileri o ortamdan uzaklaştırırsan iş biter. Bunu defalarca kez söyledik.

Alakasız olacak ama bu şey gibi: Bir topluluk var ve bu toplulukta kötü şeyler yapıp insanları kötücül davranışlara yönlendiren birileri var. O topluluğunun en büyük mercisi ise bu kişilere gerekli cezayı vermektense topluluğu komple dağıtıyor. Bunun sonucunda masum insanlar da etkileniyor. Bu konunun mantığı, verdiğim örnekteki mantık ile aynı. Bir şeyler düzeltilmiyor, aksine kökünden kesilip atılıyor. O zaman kimse tartışmasın. Tartışma ortamı oluşmasın, biz hiç yorum yapmayalım hatta. Olmaz böyle şey. Burası bir forum. Yeri gelir normalce konuşur, yeri gelir tartışırız. Ama adâbıyla.

Eğer tartışma kültüründen bihabersenişude şu konuya bakın:

Son düzenleme:
Artıladım.

Yönetim malum kişiyi hiç sevmez ama malum kişi politikalarını tam olarak uygular.

Tartıştığım kişinin kavga çıkarmayacağını bildiğim halde saygı çerçevesinde tartışıyoruz hemen geliyor rapor atıyorlar konu kilitleniyor.

Katılıyorum. Burası forum. Tartışma forum kültürüdür. Tartışma olmazsa orası forum olmaz. Ama havhav yazanlar banlansın daha iyi.
Adam kendi dilinde konuşuyor ne yapsın hocam? Fikrini de mi belirtmesin?

Son düzenleme:
Ben burada kavga evrileceğini söyleyip konunun kilitlenmesini söyleyerek rapor vermiştim.
Raporladığınız üyenin fikirleri size uymadığı için "gereksiz mesaj" olarak raporlama yapmışsınız ancak bir mesajın gerekli veya gereksiz olup olmadığı sizin fikirlerinize göre şekillenmediği için raporunuza bu yönde bir işlem yapılmış. Raporlarınıza baktığımda konunun kilitlenmesini istediğinizi veya kavga çıkabilir gibi bir fikir belirttiğinizi göremiyorum.

Konuya dönersek, Sosyal'in düzeni için öngördüğümüz durumları önlemek adına eylemlerde bulunmamız gerekiyor. Kısa vadede bu size mantıksız, yanlış gelebilir ama uzun vadede faydalı bir işlem.

Son düzenleme:
Bana göre konu üzerinde ilgili kullanıcının attığı mesajlara baktığımızda burada söylediklerinin yaptıkları ile uyuşmadığını gözüküyor. Konuya attığı ilk mesaj tam da tartışma çıkartacak türden hatta küfür/hakaretten ceza bile verilebilir diye düşünüyorum.

Kısa vadede bu size mantıksız, yanlış gelebilir ama uzun vadede faydalı bir işlem.
Tartışan biziz, siz anlatılmak isteneni anlamıyorsunuz, mesele şu biz tartışmak istiyoruz ama küfür ve hakaret edeni de banlayın diyoruz, bunu da daha caydırıcı ceza süreleri ile çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

Örneğin bu konu 12 sayfa (yaklaşık 9 saat) sürmüş. Bu 12 sayfada ne konuşuldu? Bu konuşulanlar tartışma değil mi? Tartışma hakkı tanınmış ancak mecburen bir yerden sonra işlem yapmak gerekebiliyor.

Küfür ve hakaret eden kişiler için gerekli yaptırımlar uygulanır. Rapor sisteminden iletin, inceleyelim. Şöyle bir durum da var ki, kimisi herhangi bir cümleyi bile küfür veya hakaret olarak nitelendirebiliyor ve buna göre raporlayabiliyor, istediği sonucu alamayınca da raporum reddedildi deniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…