Gaziantep yemekleri cidden çok güzel fakat temizlik konusunda emin değilim 😄
Ya direkt bir şehre hijyenik değil damgası bence doğru değil ki bir şehrin yemekleri sadece restoranlarda yenmez. Restoranlarda verilenin 10 mislini bir ücra evde yiyorsun. Bunu birinci elden tecrübe ettim. Kuzenim Antep'te doğdu ve oralı oldu sayılır, benden 15 yaş falan büyük. Kendisinin evine misafir olana kadar Antep yemeği yiyorum zannediyordum. Instagram'da 70K falan takipçisi vardı en son, ev hanımı ancak tam bir şef edası ile giriyor mutfağa. Demem o ki hamarat bir ev hanımının elinden yemeden o şehri biliyorum artık demeyin. :D

Daha iyi olduğunu iddia etmiyorum ama farklı damak lezzeti olanlar için denk olan Japonya, Fas ve Meksika gibi ülkeler var.
Hocam Burito bizim millete gelen bir şey değil ancak Taco güzel. Japon sokak yemekleri de 2 haftadan sonra sıkıyor. Standdan bir şey yiyemez oluyorsun bayıyor seni çünkü, en azından beni baydı. Ancak Kobe vesaire gibi etler için konuşacak olursak Japonya inanılmaz bir mutfak gerçekten. Yine bence Türkiye kadar değil, ancak yabancı ülkeler arasında ben İtalya'dan sonra ilk sıraya koyarım. İtalyanların hamur merakı bize çok benziyor. Zaten insanları da öyle, biraz asabi biraz önyargılı yerine göre de epey tutucular. Şarap içen Türk gibi yorumluyorum ben onları. Tayland hakkında yorum yapamayacağım, Vietnam ile Tayland yemekleri beni hiç açmadı. Vietnam'ın etli yaprak sarma kızartması var bi o güzel ancak en son gittiğimde aç kaldım. Ben direkt Asya sevmiyorum, et olmasa Japon'u da sevmem.

Fas'ı da zaten bilmiyorum, son olaylardan sonra adını öğrendiğim bir ülke. :D

Listeye bak. Şaka gibi. Nerede Adana, Urfa, Maraş. Sallamışlar resmen.
Ben şimdi memleketini kayırıyor demesinler diye saymadım ancak Maraş'ta TR'nin sayılı mutfaklarındandır yani. Acı Biber'in en âlâsı bizim oradan gider, tatlısı ile acısı ile dünyaya marka olmuş çok yemeği var. Ben yurtdışına çıkarken bile yanımda pul biberimi götürüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şimdi memleketini kayırıyor demesinler diye saymadım ancak Maraş'ta TR'nin sayılı mutfaklarındandır yani. Acı Biber'in en alası bizim oradan gider, tatlısı ile acısı ile dünyaya marka olmuş çok yemeği var. Ben yurt dışına çıkarken bile yanımda pul biberimi götürüyorum.

Ben tokatlıyım. Bence bu üçünden sonra gelebilecek bir şehir. Sarması ve kebabı eminim ki mercimekten ya da o yağ dolu sigara böreğinden iyidir.

Japon sokak yemekleri de 2 haftadan sonra sıkıyor. Standdan bir şey yiyemez oluyorsun bayıyor seni çünkü, en azından beni baydı.
Deniz ürünleri ve sosları biraz fazla dil yoruyor bence de ama az az yersen lezzetliler bence de. Meksika ve Tayland yemekleri biraz fazla baharatlı gelebiliyor bizim için, onları da az yemek gerekiyor.

Yine bence Türkiye kadar değil, ancak yabancı ülkeler arasında ben İtalya'dan sonra ilk sıraya koyarım.
Biz de hamur işi seven bir millet olduğumuz için İtalyan mutfağına düşkünüz genel olarak ama bence (çok seviyor olsam da) kendi lezzet algımda abartıldığını düşünüyorum. İtalyan mutfağını seviyorum çünkü genellikle ucuza çok miktarda şey yiyebiliyorum, çok doyurucu çünkü karbonhidrat yüklemesi yapan bir mutfak fakat teknik ve baharat anlamında birçok mutfağa göre eksiklikleri var.

Linç yiyeceğim ama bence Fransa da biz de hamur işlerinde genel anlamda (sadece makarna ve pizzadan ibaret değil bu liste) İtalya'dan daha iyi olan ülkeleriz. :)

Ben şimdi memleketini kayırıyor demesinler diye saymadım ancak Maraş da TR'nin sayılı mutfaklarındandır yani.
İstanbul, Ankara ya da İzmir olacağına listede Maraş olsun daha iyi. :)

Son düzenleme:
Biz de hamur işi seven bir millet olduğumuz için İtalyan mutfağına düşkünüz genel olarak ama bence (çok seviyor olsam da) kendi lezzet algımda abartıldığını düşünüyorum. İtalyan mutfağını seviyorum çünkü genellikle ucuza çok miktarda şey yiyebiliyorum, çok doyurucu çünkü karbonhidrat yüklemesi yapan bir mutfak fakat teknik ve baharat anlamında birçok mutfağa göre eksiklikleri var. İtalyan mutfağı daha çok fakir halkın kendini doyurmayı başarması üstüne kurulu olduğu için bu eksiklik mevcut.
Aynen, öyle bir et kültürleri yok mesela bizim gibi. Bizde her şeyden var baktığın zaman obur bir milletiz ki iyi ki öyleyiz. Ama Patlıcanlı Lazanyayı bi ölmeden ye derim. Ha, halamın yaptığı Kayseri Yağlaması mı, patlıcanlı lazanya mı desen yine düşündürür yani. Dediğin gibi vazgeçilmez değil. Sadece lezzetler yakın birbirine o yüzden çekiyor kendine.

Deniz ürünleri ve sosları biraz fazla dil yoruyor bence de ama az az yersen lezzetliler bence. Meksika ve Tayland yemekleri biraz fazla baharatlı gelebiliyor bizim için, onları da az yemek gerekiyor.
Hindistan mutfağına girdikten sonra ben yemeklere olan baharat algımı kaybetmiştim. Hindistanlı bir arkadaşım davet etmişti akşam yemeğine gitmiştik. Sadece pilavlarında bile 8 tane zehir gibi biber ve baharatlı yağ vardı. Hani bu pilav sade bir şey onlara göre. Bir de baharatlı tavukları vardı masada. Pilava 8 biber koyan, adına baharatlı dedirtecek bir yemeğe neler katmaz tahayyülünü sana bırakıyorum. Bir taraftan çok lezzetli böyle eti falan bol bir yemek yapmışlardı, diğer taraftan midemi kola ile doldurmuştum. Her kaşıkta burnumdan yaş geliyordu acıdan dolayı. Ne meksika ne Wasabi, has bir Indian kadar ağır baharat kullanan başka bir millet yok.

Ben tokatlıyım. Bence bu üçünden sonra gelebilecek bir şehir. Sarması ve kebabı eminim ki mercimekten ya da o yağ dolu sigara böreğinden iyidir.
Hayatımda ne kadar sağlam dostum oldu ise hepsi Tokatlıydı. Reşadiye diye bir yer olduğunu onlardan öğrenmiştim hatta. Adamı çok hastır. Maraşlılar ile de iyi anlaşırlar. :D

Hindistan mutfağına girdikten sonra ben yemeklere olan baharat algımı kaybetmiştim. Hindistanlı bir arkadaşım davet etmişti akşam yemeğine gitmiştik. Sadece pilavlarında bile 8 tane zehir gibi biber ve baharatlı yağ vardı. Hani bu pilav sade bir şey onlara göre. Bir de baharatlı tavukları vardı masada. Pilava 8 biber koyan, adına baharatlı dedirtecek bir yemeğe neler katmaz tahayyülünü sana bırakıyorum. Bir taraftan çok lezzetli böyle eti falan bol bir yemek yapmışlardı, diğer taraftan midemi kola ile doldurmuştum. Her kaşıkta burnumdan yaş geliyordu acıdan dolayı. Ne meksika ne Wasabi, has bir Indian kadar ağır baharat kullanan başka bir millet yok.
Hindistan mutfağı için de bazı şeyler duyuyorum ama yerel birinin elinden yediğim yemekleri yok, kendim de hiç Hindistan'a gitmediğim için bir şey demedim. Gerçi gitsem de hijyen korkusundan bir şey yer miyim? Emin olamıyorum. :D Tayland'da da hijyen endişesinden dolayı çok zorlandım, Hindistan'da hiç yiyemem herhalde.

Hindistan mutfağı için de bazı şeyler duyuyorum ama yerel birinin elinden yediğim yemekleri yok, kendim de hiç Hindistan'a gitmediğim için bir şey demedim. Gerçi gitsem de hijyen korkusundan bir şey yer miyim? Emin olamıyorum. :D
Beni misafir edenleri cidden daha önce evime davet falan etmiştim oradan iyi tanışmıştık, oranın müslümanları bir de okumuşları olduklarından biraz genele göre marjinal kalıyorlardı ve çok temizlerdi. Yoksa Hindistan gibi bir yerde Kanlı İshale yakalanmamak için ben de dışarıdan yemezdim sanırım. :D

Ya direkt bir şehre hijyenik değil damgası bence doğru değil ki bir şehrin yemekleri sadece restoranlarda yenmez. Restoranlarda verilenin 10 mislini bir ücra evde yiyorsun. Bunu birinci elden tecrübe ettim. Kuzenim Antep'te doğdu ve oralı oldu sayılır, benden 15 yaş falan büyük. Kendisinin evine misafir olana kadar antep yemeği yiyorum zannediyordum. Instagram'da 70k falan takipçisi vardı en son, ev hanımı ancak tam bir şef edası ile giriyor mutfağa. Demem o ki hamarat bir ev hanımının elinden yemeden o şehri biliyorum artık demeyin.
Yok yanlış anlaşıldım öyle demek istemedim. Demek istediğim her şehirde her yapılan yerde tabii ki hijyenik mi değil mi bilemeyiz. Bende 2-3 günlüğüne Gaziantep restorantların da yemek yeme fırsatı buldum. Cidden çok lezzetliydi fakat pek hijyenik ortam göremedim. Yoksa bütün şehir öyledir demiyorum 😄

Beni misafir edenleri cidden daha önce evime davet falan etmiştim oradan iyi tanışmıştık, oranın müslümanları bir de okumuşları olduklarından biraz genele göre marjinal kalıyorlardı ve çok temizlerdi. Yoksa Hindistan gibi bir yerde Kanlı İshale yakalanmamak için ben de dışarıdan yemezdim sanırım. :D
Kast sisteminden dolayı tabakalar arasında çok fark vardır. Sokak lezzeti yapıp satanların da üst tabakadan olma ihtimalleri pek yok, ishalden ölme riskine girmeyi ben de istemiyorum. :D

Biz de buradan sokakta ve sahillerde tuvaletini yapanları yargılıyoruz. Belki adamların eve yetişecek durumları olmuyor yedikleri şeylerden dolayı, bilemeyiz. :D