- Makaleler
- 4
Ya direkt bir şehre hijyenik değil damgası bence doğru değil ki bir şehrin yemekleri sadece restoranlarda yenmez. Restoranlarda verilenin 10 mislini bir ücra evde yiyorsun. Bunu birinci elden tecrübe ettim. Kuzenim Antep'te doğdu ve oralı oldu sayılır, benden 15 yaş falan büyük. Kendisinin evine misafir olana kadar Antep yemeği yiyorum zannediyordum. Instagram'da 70K falan takipçisi vardı en son, ev hanımı ancak tam bir şef edası ile giriyor mutfağa. Demem o ki hamarat bir ev hanımının elinden yemeden o şehri biliyorum artık demeyin.Gaziantep yemekleri cidden çok güzel fakat temizlik konusunda emin değilim![]()
Hocam Burito bizim millete gelen bir şey değil ancak Taco güzel. Japon sokak yemekleri de 2 haftadan sonra sıkıyor. Standdan bir şey yiyemez oluyorsun bayıyor seni çünkü, en azından beni baydı. Ancak Kobe vesaire gibi etler için konuşacak olursak Japonya inanılmaz bir mutfak gerçekten. Yine bence Türkiye kadar değil, ancak yabancı ülkeler arasında ben İtalya'dan sonra ilk sıraya koyarım. İtalyanların hamur merakı bize çok benziyor. Zaten insanları da öyle, biraz asabi biraz önyargılı yerine göre de epey tutucular. Şarap içen Türk gibi yorumluyorum ben onları. Tayland hakkında yorum yapamayacağım, Vietnam ile Tayland yemekleri beni hiç açmadı. Vietnam'ın etli yaprak sarma kızartması var bi o güzel ancak en son gittiğimde aç kaldım. Ben direkt Asya sevmiyorum, et olmasa Japon'u da sevmem.Daha iyi olduğunu iddia etmiyorum ama farklı damak lezzeti olanlar için denk olan Japonya, Fas ve Meksika gibi ülkeler var.
Fas'ı da zaten bilmiyorum, son olaylardan sonra adını öğrendiğim bir ülke.