Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 19 Mayıs 2026
2K monitorlar küçük olmuyor bildiğim kadarıyla ve FPS değerleri düşük oluyor akıcı olması daha mantıklı ve monitor büyük olduğunda oyuna odaklanamazsın.
Son düzenleme:
Bu tarz multiplayer oyunlarda FPS önemli olduğu için, haliyle 2K veya üstü çözünürlüklere çıkıldığında ekran kartına yük binecek, FPS düşecek.Kaç senedir CS oynarım ama şu olayı bir türlü çözemedim. 2K ve OLED daha canlı akıcı ve daha keyifli oluyor.
Rekabetçi oyunları sizin gibi keyif için değil rekabet için oynadıklarından 1080P'de kullanıyorlar. Çözünürlük düşünce FPS çıkıyor. Gerçi günümüz sistemlerinde çok da gerekli bir durum olduğunu düşünmüyorum.
- Makaleler
- 5
Daha fazla FPS + daha genis vucut anatomisi.
Benim bir arkadasim 640P'de oynuyordu CS 1.6'yi. Hedef almanin ve vurmanin kolay oldugunu soylemisti fakat 1080p oynayan ben onun icinden geciyordum bana hile diyorlardi banliyorlardi serverlerden hep. Tamamen performans aldiklarini dusundukleri icin oyle oynuyorlar fakat 2k'da gaming tadina varinca 1080p pastel boya gibi geliyor. Bu arada 300 FPS aliyorsan 2k'da 1080p'de 600FPS alsan ne olacak ki? Monitorun zaten 240Hz max. Genel olarak 144Hz. oynaniyor. Kisacasi bos isler 1080p'de oynamak cocuk avutmaya benzetiyorum bu durumu ve maddi acidan imkan meselesi bu durum. Herkesin 2k monitoru yok. 2k gaming tadina varan adam 1080p oynamaz. Kisacasi psikolojik bir durum bu. Cok sacamliyorlar boyle oynayarak satilmayan miladini doldurmus 1080p monitorlere 240Hz koyuyorlar satilsin diye ne kadar dogru bilemiyorum teknik acidan olculmeden ben inanmiyorum her monitorun ozelligine bu ayri bir konu. Devir 2k-4k devri. 1080p bitti. Aksini iddia eden varsa iyi eglenceler dilerim sadece. 
Benim bir arkadasim 640P'de oynuyordu CS 1.6'yi. Hedef almanin ve vurmanin kolay oldugunu soylemisti fakat 1080p oynayan ben onun icinden geciyordum bana hile diyorlardi banliyorlardi serverlerden hep. Tamamen performans aldiklarini dusundukleri icin oyle oynuyorlar fakat 2K'da gaming tadina varinca 1080p pastel boya gibi geliyor. Bu arada 300 FPS aliyorsan 2K'da 1080P'de 600FPS alsan ne olacak ki? Monitorun zaten 240Hz Max. Genel olarak 144Hz. Oynaniyor. Kisacasi bos isler 1080P'de oynamak çocuk avutmaya benzetiyorum bu durumu ve maddi acidan imkan meselesi bu durum. Herkesin 2K monitoru yok. 2K gaming tadina varan adam 1080p oynamaz. Kisacasi psikolojik bir durum bu. Cok sacamliyorlar boyle oynayarak satilmayan miladini doldurmus 1080p monitorlere 240Hz koyuyorlar satilsin diye ne kadar dogru bilemiyorum teknik acidan olculmeden ben inanmiyorum her monitorun ozelligine bu ayri bir konu. Devir 2K-4K devri. 1080p bitti. Aksini iddia eden varsa iyi eglenceler dilerim sadece.![]()
4K FPS değerleri ciddi derecede düşük olmasa alasım var ama FPS değerleri ile 5090 bile optimizasyon dolayısıyla yetersiz kalabiliyor örneklerini gördük MFG açıyorsun gönlüm onu istemiyor zor iş ya 2K monitor alacağim bende yüksek ihtimal.
Halo
Becerikli
4K FPS değerleri ciddi derecede düşük olmasa alasım var ama FPS değerleri ile 5090 bile optimizasyon dolayısıyla yetersiz kalabiliyor örneklerini gördük MFG açıyorsun gönlüm onu istemiyor zor iş ya 2K monitor alacağim bende yüksek ihtimal.
OLED mi alacaksınız?
Son düzenleyen: Moderatör: