Yok yanlış anlaşıldım öyle demek istemedim. Demek istediğim her şehirde her yapılan yerde tabii ki hijyenik mi değil mi bilemeyiz. Bende 2-3 günlüğüne Gaziantep restorantların da yemek yeme fırsatı buldum. Cidden çok lezzetliydi fakat pek hijyenik ortam göremedim. Yoksa bütün şehir öyledir demiyorum 😄
Doğrudur hocam, yanlış anladıysam kusura bakmayın. ^-^ Türkiye'de genelde zaten iyi yere gitmedikten sonra işine saygılı olanı bulmak çok zor ancak bazılarında da eldiven takan her yer iyi imajı var. Ben şahsen şefin eldiven takmasını doğru bulmuyorum. O eldiven bir süre sonra daha pis bir hale geliyor. Olması gereken tırnakları bakımlı, elleri bol sabunlu suda yıkamış bir ustanın kendi eliyle yemek yapması. Hani senin benim mutfakta yaptığımız gibi. Zira eldiven takmaz ise usta, kirlendikçe, yağlandıkça sürekli o eli yıkama ihtiyacı duyar ki dünyanın en iyi restoranlarında hiçbir usta eline eldiven geçirmez. Yemek yaparken konuşmasın, bağırmasın ağzından tükürüklerini saçmasın etrafa ve bone taksın yeterli bana, çıplak elle yapsa da olur. Bazıları buna dikkat eder mesela, yüzü yemeğe bakarken senin sorularına cevap vermez ya da maske takar.

Doğrudur hocam, yanlış anladıysam kusura bakmayın. ^-^ Türkiye'de genelde zaten iyi yere gitmedikten sonra işine saygılı olanı bulmak çok zor ancak bazılarında da eldiven takan her yer iyi imajı var. Ben şahsen şefin eldiven takmasını doğru bulmuyorum. O eldiven bir süre sonra daha pis bir hale geliyor. Olması gereken tırnakları bakımlı, elleri bol sabunlu suda yıkamış bir ustanın kendi eliyle yemek yapması. Hani senin benim mutfakta yaptığımız gibi. Zira eldiven takmaz ise usta, kirlendikçe, yağlandıkça sürekli o eli yıkama ihtiyacı duyar ki dünyanın en iyi restoranlarında hiçbir usta eline eldiven geçirmez. Yemek yaparken konuşmasın, bağırmasın ağzından tükürüklerini saçmasın etrafa ve bone taksın yeterli bana, çıplak elle yapsa da olur. Bazıları buna dikkat eder mesela, yüzü yemeğe bakarken senin sorularına cevap vermez ya da maske takar.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Eldiven dediğiniz şartları sağladığı sürece şart değil. Fakat kollarda orman gibi kıllar varsa saç ve sakal temizliği yoksa insan ister istemez biraz tiksiniyor 😄

Kesinlikle katılıyorum hocam. Eldiven dediğiniz şartları sağladığı sürece şart değil. Fakat kollarda orman gibi kıllar varsa saç ve sakal temizliği yoksa insan ister istemez biraz tiksiniyor 😄
Hahaha hele fırıncı, pideci, lahmacuncu ise o koldaki kılın tiksindirme gücü 2'ye katlıyor kendini. :D Benim büyükbabam da gençliğinde fırıncı idi, 80'lerin azılı zamanlarında herkes delikanlı, ağababa iken ağda ile kolunu alıyormuş, fotoğraflarını göstermişlerdi. :D

Çok kale alınacak bir liste olduğunu düşünmüyorum. En sevdiğim 100 yemek şehri listesinden önce gezdiğim 100 şehir adlı listemi doldurmam lazım. 😂

Yayınladıkları son listeye göre Türkiye'den Gaziantep, İstanbul, Ankara, Nevşehir (göreme'yi şehir sanıyorlar) ve İzmir listede var. Bence hatay, Şanlıurfa ve Adana listede olmalıydı. İzmir niye var onu anlamadım, zeytinyağlılar kontenjanından girdi herhalde çünkü olmalıydı dediğim 3 şehir listede yokken İzmir'in listede olmasının başka açıklaması yok. Ankara'nın bu listede işi ne onu da anlamadım. :)

Liste hangi kriterlere göre hazırlanıyor bilmiyorum ama İtalyan mutfağına aşırı düşkünlükleri olduğunu düşünüyorum. En çok dikkatimi çeken şey ise san sebastian gibi bir şehir listede bile yok, normalde ilk 5 içinde kesinlikle olması gerekiyordu. Sizin fikriniz nedir?

Neye göre hazılandı merak ettim :D ama güzel yine de.