Detaylar
Kim cevapladı?Winner
Üstün
Evet abi, ama ben bundan 5-6 ay önce Cumhurbaşkanı'nın CHP genel başkanıyla görüşmesinden söz etmiştim.
DarthVader1
Üstün
- Makaleler
- 1
Açıkçası kelime oyunu ile değiştirilemez denen anayasayı değiştirmeye çalışıyor.
Kaynaklar:
![]()
Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa İçin ‘3. Maddenin Değiştirilmesi’ Önerisi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, değişmesi gündemde olan anayasa ile ilgili yaptığı açıklamada 3. Maddenin değişebileceği sinyalini verdi. Kurtulmuş açıklamasın...onedio.com
![]()
'3. madde değiştirilsin' dedi tepkiler art arda geldi: Bu devlet yıkılırsa hepimiz altında kalırız
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'un yeni anayasa ile ilgili iki gün önce yaptığı konuşmada, '3. madde değiştirilmeli' açıklaması gündem oldu. Kurtulmuş'a tepkiler art arda geldi.www.google.com
![]()
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Anayasa'nın 3. maddesi hakkında konuştu: Devletin milleti olmaz
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un Gazi Üniversitesi'nde yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Anayasa'nın 'değiştirilmesi teklif edilemez' maddesini tartışmaya açtı. Kurtulmuş, "Anayasada yer...www.tgrthaber.com
Planları o zaten yavaş yavaş ilk dört maddeyi değiştirmek istiyorlar.
Değişmesi teklif dahi edilemez deniyor anayasanın ilk 4 Maddesi. Bundan ne anlıyorsun ?Meclis çoğunluğu AKP'de değil mi? Gayet'de geçer.
Referandumu bilmem.
- Makaleler
- 1
Kim takıyor anayasayı. Anayasa Mahkemesini tanımayan meclis, normal anayasayı tanır mı?Değişmesi teklif dahi edilemez deniyor anayasanın ilk 4 Maddesi. Bundan ne anlıyorsun ?
Referandum da olsa kazanırlar. 2017'deki referandumda adamlar aldı ya en çok ona hayret ediyorum, bile bile bizim yetkimizin kısılmasına izin vermişiz.
- Makaleler
- 1
Ic savas cikar onu yaparlarsa, buyuk ihtimal amaclari da o zaten. Bunlarin hepsi vatan haini sadece en tepedeki degil yani.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Anayasa değişikliği teklifinin sunulması için, 200 milletvekilinin imzası gerekir.
-360'dan daha az milletvekilinin onaylaması: teklif reddedilir.
-360'dan fazla 400'den az sayıda milletvekilinin onaylaması: teklif kabul edilir ve Cumhurbaşkanına gönderilir. Cumhurbaşkanı teklifi ya halkoyuna sunar ya da tekrar görüşülmek üzere geri gönderir. Doğrudan kabul ederek yürürlüğe koyması mümkün değildir.
-400 ve daha fazla milletvekilinin onaylaması: teklif kabul edilir ve Cumhurbaşkanına gönderilir. Cumhurbaşkanı teklifi ya halkoyuna sunar ya da doğrudan yürürlüğe koyar. Tekrar görüşülmek üzere geri göndermesi mümkün değildir.
Teklifin halkoyuna sunulması halinde, bilindiği üzere referandum yapılır. Referandumda geçerli oyların %50'nin 1 fazlası değişikliği kabul ederse, anayasa değişikliği yürürlüğe girer.
-360'dan daha az milletvekilinin onaylaması: teklif reddedilir.
-360'dan fazla 400'den az sayıda milletvekilinin onaylaması: teklif kabul edilir ve Cumhurbaşkanına gönderilir. Cumhurbaşkanı teklifi ya halkoyuna sunar ya da tekrar görüşülmek üzere geri gönderir. Doğrudan kabul ederek yürürlüğe koyması mümkün değildir.
-400 ve daha fazla milletvekilinin onaylaması: teklif kabul edilir ve Cumhurbaşkanına gönderilir. Cumhurbaşkanı teklifi ya halkoyuna sunar ya da doğrudan yürürlüğe koyar. Tekrar görüşülmek üzere geri göndermesi mümkün değildir.
Teklifin halkoyuna sunulması halinde, bilindiği üzere referandum yapılır. Referandumda geçerli oyların %50'nin 1 fazlası değişikliği kabul ederse, anayasa değişikliği yürürlüğe girer.
- Makaleler
- 1
İç savaşı kim çıkaracak? Geziden sonraki birçok olayda halkın sesi bile çıkmadı, aksine bu adamlar tekrar seçildi. Ne iç savaşından bahsediyosun.Ic savas cikar onu yaparlarsa, buyuk ihtimal amaclari da o zaten.
Yeni konular
-
-
-
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra