Anayasayı geçiremeyeceklerini biliyorlar. O yüzden her türlü şey döndürebilirler.

Açıkçası kelime oyunu ile değiştirilemez denen anayasayı değiştirmeye çalışıyor.

Kaynaklar:

Planları o zaten yavaş yavaş ilk dört maddeyi değiştirmek istiyorlar.

Değişmesi teklif dahi edilemez deniyor anayasanın ilk 4 Maddesi. Bundan ne anlıyorsun ?
Kim takıyor anayasayı. Anayasa Mahkemesini tanımayan meclis, normal anayasayı tanır mı?

Referandum da olsa kazanırlar. 2017'deki referandumda adamlar aldı ya en çok ona hayret ediyorum, bile bile bizim yetkimizin kısılmasına izin vermişiz.

Anayasa değişikliği teklifinin sunulması için, 200 milletvekilinin imzası gerekir.

-360'dan daha az milletvekilinin onaylaması: teklif reddedilir.

-360'dan fazla 400'den az sayıda milletvekilinin onaylaması: teklif kabul edilir ve Cumhurbaşkanına gönderilir. Cumhurbaşkanı teklifi ya halkoyuna sunar ya da tekrar görüşülmek üzere geri gönderir. Doğrudan kabul ederek yürürlüğe koyması mümkün değildir.

-400 ve daha fazla milletvekilinin onaylaması: teklif kabul edilir ve Cumhurbaşkanına gönderilir. Cumhurbaşkanı teklifi ya halkoyuna sunar ya da doğrudan yürürlüğe koyar. Tekrar görüşülmek üzere geri göndermesi mümkün değildir.

Teklifin halkoyuna sunulması halinde, bilindiği üzere referandum yapılır. Referandumda geçerli oyların %50'nin 1 fazlası değişikliği kabul ederse, anayasa değişikliği yürürlüğe girer.