Teklifin halkoyuna sunulması halinde, bilindiği üzere referandum yapılır. Referandumda geçerli oyların %50'nin 1 fazlası değişikliği kabul ederse, anayasa değişikliği yürürlüğe girer.
Tam da orada hile yapmayi dusunuyorlar zaten.

İç savaşı kim çıkaracak? Geziden sonraki birçok olayda halkın sesi bile çıkmadı, aksine bu adamlar tekrar seçildi. Ne iç savaşından bahsediyosun.
Ben, sen o bu hepimiz cikaracak. Bunlara mi birakacaksin ulkeyi?

Tam da orada hile yapmayi dusunuyorlar zaten.
Hile demeyelim de, kalkıp da DEM parti ile görüştükten sonra bu fikri ortaya atıp Anayasa değişikliğine kalkışılırsa hilesiz olarak %50'yi geçerler. Farkında değiliz ama DEM parti doğu demektir. Batı zaten solcu çoğunluklu. Siyaset biraz tartışmaya açık bir konu ama 4. maddesi değiştirilmesi teklif dahi edilemez denilen bir şey nasıl değişmeye sunuluyor anlamış değilim.

Ben, sen o bu hepimiz cikaracak. Bunlara mi birakacaksin ulkeyi?
Hayır, şu anda bizim özgürlüklerimiz kısıtlanırken bir tepki oldu mu? anca LDP gibi 0.5 oyu olan adamlar gitti de protesto yaptı. Ülkenin ana muhalefeti de saçma sapan şeyleri konuşarak asıl problemleri söylemediler. 10 sene öncesinde 2 ağaç kesildi diye ortalığı yıkan halkı susturdular.

Bu saatten sonra benim bu halkdan umudum olamaz, illa ki istisnalar vardı. Ama çoğunluğa bakınca düşüncem böyle.

Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Milli marşı "İstiklal Marşı"dır.

Başkenti Ankara'dır.

Madde 3 bu şekilde. Neyini değiştiriyorlar tam olarak anlamadım? :D

Sadece Laikleri Atatürkçüleri sınamak için 3.maddeden bahsettiler amaçları belli.

1728765465785.webp
1728765491038.webp

Allah bu ikisinin belasını versin, siyasal İslam'ın önünü bu iki maymun açtı.

Ne zaman PKK vey uzantıları köşeye sıkışsa, bir açılım süreci yaşanıyor. 2-3 kere denendi. Birinde sınırdan davul ve zurnayla karşılandı. Diğerinde Hendek operasyonu patladı. Son olanında Suriye'de ABD ve Rusya desteklik YPG(adı farklı çünkü PKK uzantısı olarak görülmek istemiyorlar) özerk bölge kurdular.

Şu an denemek istedikleri çok uluslu bir Anayasa yapmak. Bu Anayasayı da çok uluslu ve din üzerinden yapmak istiyorlar. Irak ve Lübnan'ın durumu ortada. Bunu mu istiyorsunuz? Türk ve Türk milliyetçiliğinin temel taşı olan Atatürk ilkelerine ve ülkenin temellerini oluşturan şeylere bu kadar mı düşmansınız?

Yazık abi bu millete.

Bu madde ülkede özerklik vs. gibi yapıların oluşmasını yasal olarak yok sayıyor. Yasal olarak çok uluslu Anayasa gibi saçmalıkların önüne geçiyor. Düşünün bakalım. Ülkede sözde terör destekçileri, tarikatlar ve kalanları kapsayan bir Anayasa olsa bölünme kaçınılmaz olurdu. Bunun peşindeler. Bunu yapmak istiyorlar.

Bayrağı arkamızdan vuran arapların bayrağı yaparlar. Ya da ne bileyim başkenti değiştirirler. Ya da dili Türkçedir maddesini Kürtçe+Türkçe+Arapça yaparlar. Bunun bir sınırı yok. Adamlar İstiklal marşını bile kaldırırlar isterlerse.
Bu arada ben ırkçı değilim arkadaşlar. Benim Kürt arkadaşlarım da var. Canımdan da çok severim ama bölücü değiller. Tüm mevzu bu.

AKP'nin DEM Parti ile görüşmesinin sebebi, söylentilere göre, şu olabilir: Ya Selahattin Demirtaş'ı ya da Abdullah Öcalan'ı hapisten çıkarıp, Kürt seçmenden oy almak için referanduma gidecekler.