Dostum sorun, olmayan bir sorunu var mış gibi göstermek. Ben zazayım. Yahu dağdakiler dışında kim istiyor bunları? Ben sosyal yaşamda akrabalarım zazaca konuşabiliyor. Kimse karışmıyor. Meclisteki tüm yasalar türkçe. O meclisteki herkes anlasın diye tek bir dil olmak zorunda. Bu konuşmadan kürt olmayan kimse bir şey anlamadı. Meclisin dediğinden bir şey anlaşılmıyorsa zaten halkın sesi değildir ki. Kürtlerin zazaların çoğu türkçe bilir. Ama türkler zazaca ve kürtçe bilemez. Ve çoğunluk onlardır. Kürtçe konuşunca şimdi dünya barışı olmadı kimsenin umurunda bile olmamıştır. Avrupadan talimat alıyorlar burada konuşuyorlar. Halk bu konuşmadan bir şeyde anlamadı.Yıl olmuş 2025 hala konuştuğumuz şeylere bak. Çok normal olmasi gereken bir şey. Yahu ben askere gittim 2.000 askerdik yarısından fazlası Kürttü. Artık Türk, Kürt tartışmalarının tamamıyle bitmesi ve ortak paydada buluşulması lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
Haklısınız fakat bu tarz resmi kurumlar dünyanın hangi tarafında olursa olsun her zaman bağlı oldukları anayasanın resmi dilini kullanmalı.Yıl olmuş 2025 hala konuştuğumuz şeylere bak. Çok normal olmasi gereken bir şey. Yahu ben askere gittim 2.000 askerdik yarısından fazlası Kürttü. Artık Türk, Kürt tartışmalarının tamamıyle bitmesi ve ortak paydada buluşulması lazım.
Türkiye Cumhuriyeti devleti özerk devlet kabul etmeyecek bir yüceliğe sahiptir. Halkımız bu hadsizlere gereken cevabı vermez ise daha çok başımıza çıkacaklar. Özerk devlet tanımını bu ülkeye uygun görmeyi tartışmayı dahi reddediyorum.
Erken seçim şart oldu artık, mevcut yönetim koltukta kalmak için tüm tuşlara basıyor.
Yıllardır Milliyetçi bir yöneticiye hasret kaldık!
Haklısınız fakat bu tarz resmi kurumlar dünyanın hangi tarafında olursa olsun her zaman bağlı oldukları anayasanın resmi dilini kullanmalı.
Aslında Amerika'da zaman zaman mecliste İspanyolca basit kelimeler kullanılır, Kanada'da bazı Hint kökenli milletvekilleri de Hintçe selam verirler bazen, hani olabilecek bir şey ama herkes bizim ülkemizde bunun sebebini bence biliyor.
Bu bahsettiğiniz ülkelerin hepsi Türkiye gibi üniter değil, federal ülkeler. Yani her eyalet/bölge'nin farklı farklı yasaları, kuralları oluyor. Günümüzdeki bu yapılan hamleler Türkiye'yi federal sisteme geçirmek ya da Kürt çoğunluklu bölgeleri yarı bağımsız/özerk bir bölge haline getirmek için yavaş yavaş ısıtmaktan başka bir şey değil. Ayrıca bu kurulmak istenen sistem BOP için isteniyor.Aslında Amerika'da zaman zaman mecliste İspanyolca basit kelimeler kullanılır, Kanada'da bazı hint kökenli milletvekilleri de hintçe selam verirler bazen, hani olabilecek bir şey ama herkes bizim ülkemizde bunun sebebini bence biliyor.
Yukarıda aynı olayları aktarmayı denedim, üyenin biri bana federal sistemin tanımını yapıyordu sonunda mantıklı yorum görmek mutlu etti.Bu bahsettiğiniz ülkelerin hepsi Türkiye gibi üniter değil, federal ülkeler. Yani her eyalet/bölge'nin farklı farklı yasaları, kuralları oluyor. Günümüzdeki bu yapılan hamleler Türkiye'yi federal sisteme geçirmek ya da Kürt çoğunluklu bölgeleri yarı bağımsız/özerk bir bölge haline getirmek için yavaş yavaş ısıtmaktan başka bir şey değil. Ayrıca bu kurulmak istenen sistem BOP için isteniyor.
Ayrıca, bahsettiğim federal ülkelerin merkezi kurumları (meclis, bakanlık, kurum vs.) her zaman ülkenin belirlenen anadilini kullanır. Yani ABD Kongresi, hiç bir şekilde İspanyolca kullanamaz. Bunu da söylemiş olayım.Yukarıda aynı olayları aktarmayı denedim, üyenin biri bana federal sistemin tanımını yapıyordu sonunda mantıklı yorum görmek mutlu etti.
Yeni konular
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-
-