@Telefonunu Çıkra, Maxio kontrolcülü versiyonda 16 MB HMB mevcut, SM2263XT kontrolcülü versiyonda 64 MB olması lazım.

Giriş seviye bir SSD, zaten hazır sistemlerde hep bu tarz diskler kullanılıyor. Fiyatı aşağı çekmek için firma Lexar ile anlaşmıştır muhtemelen. Onun dışında "marka" bazında iyi sistem ama giriş seviye ürünler var tabii.

Sistemin herhangi bir fiyat avantajı olmadığını burada söylesem linç görür müyüm bilmiyorum. Fakat sistemde harbi herhangi bir avantaj yok. Bir tık daha iyi parçalar ile neredeyse aynı fiyata toplanıyor zaten sistem. He bu sistem 37-38 bin olsaydı konuşurduk ancak şu anlık herhangi bir esprisi yok sistemin.

@Telefonunu Çıkra hocam çok güzel toplamış alacak arkadaşlar var ise yorumlardan gördüğüm kadarıyla birkaç öneri de bulunmak istiyorum.

Colorful BATTLE-AX A620M-D anakartı resmen bir b650 içeriği taşıyor, 2 adet m2 mosfetlerde soğutucu zaten bir a620 olarak anakartı arşa çıkarır seviyede.

Aynı şekilde Asrock A620M-HDV/M.2 modelinde de 2 adet m2 slotu bulunmakta.

Ssd olarak ise g2 yanlış değilsem dram li bir model 1tb lık modeli işletim sistemi kurmak için çok daha ideal denebilir.

Bu değişiklikler ve ekran kartı asus dual 5060 ti 16gb yapılması ile birlikte gene nerdeyse aynı fiyat çıkıyor. Ki belli başlı parçalardan azar azar kısılsa 32gb ram li bile toplanabilir sistem.

Şimdi siz karar verin sistemin f/p olup olmadığına.
Fiyatlarına yakin zamanda bakmadim ancak bu fiyatlarda G3 rakipsiz. G2 ucuzlar arasında iyi ancak G3 baya dövüyor.
Anakart olarak Colorful çok amatör. Bios güncellemesi sorunlu, sitede ve kullanım kılavuzunda yazılanlar birbiriyle alakasiz falan. Asroxk u tercih ederim eğer fiyat farkı ciddi degilse.
Malzeme kalitesini gebertmeyevek düzeyde kısarak 500tl den fazla kısılabileceğini sanmıyorum. İyzico, indirimler falan olursa belki o zaman fiyat açığı oluşabilir.

Hocam ucuza kaçmak değil de hangisi daha iyi önemli olan o benm için zaten NC5 stokları bitti hangisi daha iyiydi? Sogutma olarak.
GamingGen.tr de Thermalright ler var. Eğer bütçe varsa ve kasaya sığarsa Phantom spirit çok iyi.
O kadar çıkamazsa Assasin serisi bazı soğutucularda 5 boru oluyor. Burst assasin ise 6 borulu.

GamingGen.tr de Thermalright'ler var. Eğer bütçe varsa ve kasaya sığarsa Phantom spirit çok iyi.
O kadar çıkamazsa assasin serisi bazı soğutucularda 5 boru oluyor. Burst assasin ise 6 borulu.

Hocam dışarıdan alıp kendim monte etmek istemiyorum ya o yüzden soruyuorum FSP NC5 yoksa Cooler Master 92mm olan mı diye diğer bir forumda arakdaş NC5 iş yapmaz dedi de merakdan.

Video altına o kadar yorum yapıp muadilini çok daha ucuza toplarım dedikten sonra erkekler^^
Belki görülmemiştir diye burada da belirteyim
1751553260450.webp

1751554012722.webp

Hazır sistem olarak Gamegaraj daki malum sistemi saymazsak tercih edilebilecek en iyi 2. sistem. 1TB SSD ve İşlemci soğutucu olması bile artıyken MSI Gaming kullanılması albeni sağlıyor. Ancak dediğim gibi malum sistemin doluluğunu tercih ediyorum. İnsanların da "rakipsiz" söylemine yükselme sebebi muhtemelen bu.
Düne kadar bu alıntı geçerliydi. Malum sisteme gelen zamlardan ve revizyonlardan sonra pek değil.
Muadilliği doluluğu ile sağladığından aynı fiyata daha alımlı duruyordu. Sonradan GPU yu Palit İnfinity III yapıp fiyatı zamladıklarında avantajını yitirdi. [İnfinity III, çoğu iki fanlı model ile benzer sıcaklıları gösteren bir model. İnno3d daha iyi.]
1751554012734.webp

Benim iddiam ayrı ayrı toplamak üzerine olduğundan hazır sistemler ile kıyaslayanlar düşünsün.
Özür dilemeyi öz farkındalık değil, eziklik olarak algılayanlar daha yaygın.

Bu arada gözüme takılan Asus Dual 5060 Ti 16GB yine stoklara girmiş. Artık iş işten geçti orası ayrı konu.
1751554274159.webp
1751554292305.webp

@Veloctyz Gamegaraj dakini almayı düşünüyordun.

Dosya Ekleri

• 1751553378556.webp
    1751553378556.webp
    37,3 KB · Görüntüleme: 87