Kullanıyorum. Açıkçası kimse oranın moderasyonunu sevmesede ben burada moderasyon ile alakalı çok daha fazla sorun yaşadım. Hatta olmayan kuraldan dolayı bir gün ban yedim.
Eki Görüntüle 145126
Muhtemelen sonradan bu kuralı eklemişlerdir. Bakmadım. Aynı şekilde ben Technopattada bu şekilde çok fazla Akakçe linki attım ama hiçbirindende uyarı almamıştım. Kısacası Akakçe'nin reklamcısı damgası yedim.
8 farklı forum kullanıyorum. İkisi de memnuniyetsizlik konusunda SDN'nin yakınından geçemedi. O yüzden rahatım.
Technopat hesabını kapattım, hatta bir tık dellenip rehberlerdeki görseller ve yazıları da silmiştim. Arkadaşlar rahatsız olup mesajları geri getirmiş. Bir yandan hak vermekle birlikte, güncellenmeyince işe yaramayacak rehberlerdi. Neyse anlık sinir, ama açıkcası ülkemizde kurallar düzgün işletilse hesap silmeye(tam anlamıyla tüm mesajlar da dahil) bu forumların da izin vermesi gerekiyor. Maalesef o konularda devletin kötülüğünü bir kenara bıraktım, halkımız da devletinin yansıması. Bu ülkede yaşamanın en çok yorduğu şeylerde bunlar olabilir. (Bu mesaj konuyla alakasız cezası almamak için yazılmıştır)
Arkadaş HB iş ortaklığının aracısı, o yüzden bile mod olmuş olabilir. Veya bana sitenin para kazanması vb. gereken işlere bakan bireyi gibi geldi. Umarım Technopat döneminden beri Recep beyin oluşturduğu duruşun farkındadır. Yoksa çok küçük şeyler bile o duruşa ve markaya zarar verecektir. Bu yorumu kişisel algılayıp da silmesin lütfen.
Amacım kişisel değil, kuralların saçmalığına örnek vermek için yazıyorum. Önceki forumda da reklam işleri olunca yapılan hatalardan ders alması gereken kişiler pek ders almış gibi durmuyor. Aktif kullanıcılardan reklam yapan var mıdır? Olabilir. Ama herkesi bu kafayla yargılayıp, bilmem ne bağlantısı atmayın demek de saçmalıkmış.
Kurallar sayfasına reklam verenlerinize göre güncelleme yapılacaksa, geçen eşek SSD'si için dalga geçtiğim kişiden farkınız kalmaz. Evet, para kazanmak zor. Ama siz bu kitleleri onlara benzemeyerek elde ettiniz. Forumda nefret ettiğiniz iktidar gibi davranıp özgürlüklere ket vurmayın.
Kendim akakçe atacaksam diğer fiyatları da göz atsın diye atıyorum. Ama çoğu zaman Amazon bağlantısı atıyorum. Hatta mesajlarıma bakabilirseniz, gözümden kaçmadığı sürece referans bağlantı eklerini falan silip düz ürün bağlantısını atıyorum. Çünkü kendim de kullanıyorum, satıcısı Amazon olan ürünler veya olmasa bile iade sorunu yaşanmayacağını biliyorum. Geçenlerde forumdan görüp Twitter'a taşıdığınız iade kalkmış ve değişim şeyi de tam olarak doğru değildi. O konuda halen iade yaptığını belirten üyeler vardı.
Belki böyle spesifik şeyler iyi beğeni kazanıyor diye acele düşünmeden yaptınız. Ben o gün yorum yazıp silmiştim, ama buraya tekrar yazayım. Bu tarz yanılgılarda Recep Baltaş ve dolayısıyla Techolay markası zarar görür. HB ile iş birliğinizden dolayı sizi iftiracı olarak nitelendirecek insanlara olanak sağlarsınız. İsrail vb. mevzusunda, Hakkı Alkan gibi olmak isteyen ama YT çöplüğünde takılan turuncu sakallı trolleri unuttunuz sanırım?
Ayrıca konu sahibi de aşağıda gereksiz HB övmüş. Uzaktan bakınca at iftirayı lekesi kalsın gibi oluyor. Arkadaşa olan güvenimi de sarstı açıkcası, klavye ve farelere bol bol kodlu öneri de yapıyor. Mesela benim açımdan bakınca da bu arkadaş reklamcı gibi geliyor ve sizin işinize yarayan firmayı da alakasız övüyor. Arkadaş reklamcıdır demiyorum tamamen bakış açıcısı, istediğimiz gibi egip bükebiliriz yani böyle bakacaksak. Övdüğü firmanın HB'nin yani iade vb. sistemleri falan yok bu arada, berbatlar bu konuda. Amazon savunup HB'de gömmüyorum bu arada, HB premium yapınca bak ben de Amazon gibi oldum diye takılıyor. Kargo hariç hiçbir konuda Amazon gibi değil. Amazon'un öneri sistemi, uygun fiyatları ve verdiği güvence halen HB'de yok.
Veya saçma kuralların gerçekten bilgili kullanıcılarını nasıl kaybettirdiğini bilenler. Ben o kadar bilgili değilim, temel konulara daha çok mesaj atıyorum. Arada kendi sorunuma çözüm bulursam, bak ben böyle bir şey yaşadım belki sen de böyle çözersin diyorum. Başkalarından öğrendiğimi başkalarına satıyorum. Genelde buna bazı üyeler rahatsız oluyor ve bu rahatsızlıklarını, liseli ergenler gibi laf çarpıtarak belirtiyorlar. Önceki forumda da vardı. Forumda insanların kesin çözüm odaklı bir teknik destek olmasını bekleyen üyeler de çok var. İnsanlar tartışabilir, yanılabilir, öğrenebilir. Ama tabii bu ülkemizde öğretilmeyen bir şey ezbere yaşa, hatan varsa sus köşene otur, hata yapmaktan korkutan bilgili hovardalar tarafından ezil. Neyse daha eğitim sistemi, bu sistemin kurbanları, kurbanlarının oluşturduğu yeni kurbanlar diye gider. Sorun yok açıkcası biri rahatsız oluyor diye yardım edebilecekken kendimi geriye çekmiyorum.
İkidir yazım yanlışı alıntılanan mesaj rapor yiyorum. Normalda rapor değil bu arada, modun mesaj yazdığı konu olunca oluyor. Neyse ben önceki forumda bunlara başta pek takılmazdım da, zamanla bezdirdiler. Bu kuralı saçma bulduğumu söyleyeyim. Diğer forumda deli ettiğinden alıntı yerine etiket kullanıyordum veya düz mesaj atıyordum. Alıntıda karşıdaki insanın mesajının düzelmesini beklemek veya rapor atıp, mod düzenleyince cevap atmak falan kusura bakmayın böyle bir zaman kimsede yok. Bu kuralın mantıksızlığını azıcık kafa patlatsanız anlayacaksanız. Technopat kopyalanan genel kurallar veya modların denetim şekillerine de bir çeki düzen şart. Forumu ahıra çevirin de demiyorum. Burada bana göre saçma kurallardan ceza yedikçe ara vermem uzayacak. Technopat'dan gelen o bezmişlik burada daha isteyerek takılmama izin vermiyor.
Arada modların konulara yorumlarını da okuyun. Sizin de üsten konuşma huyunuz var. Bence bu size çok zarar veriyor. Ufak ufak da olsa bunu artık anlayacak yaşa geldiğinize inanıyorum. Ayrıca sizin gibi davrananları moderatör yapmayın. Moderatörlere size olan sevgileri gibi sevgi göstermeyeceklerdir. Daha fazla göze batacaklardır. İletişimde beceriksiz kişileri vakit ayırabiliyorlar veya bilgililer diye mod yapmaktan vazgeçin. Sinirlenmediğinde bile üstenci konuşan veya garip kalıplar ile bazı şeyleri aşağılayan, sosyal becerileri sadece bilgilerinin kuvveti kadar olan insanlarla pek bir şey başaramazsınız. Bu insanlar forumda takılıyorlarsa bırakın yetkisiz takılsınlar. Zararları en fazla kendilerine olsun.
Yine gözlemlerim sonucu genel bir rahatsızlık belirtmişim. Yanlış niyet okuduğum düşünülüp silinmez umarım.