Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maddoxkkm

Başarılı
Yer
Kanada/Toronto
Merhaba Techolay Sosyal üyeleri,
Bugün Technopat moderatörleriyle yaşadığım bazı durumları paylaşmak istiyorum. Kısaca özetlemek gerekirse; bana üç farklı konuda üç kez dislike atan bir kullanıcıyı raporladım. Ancak moderatör tarafından, “3 dislike ifade spamı için yeterli değildir” denilerek herhangi bir işlem yapılmadı.
Bugün ise benim yalnızca 2 dislike atmama rağmen ifade yasağı verildi. Bu duruma hem destek üzerinden itiraz ettim hem de üyelerin de durumu görebilmesi için Konu Dışı bölümünde bir başlık açtım.
Ne var ki açtığım konu hiçbir şekilde onaylanmadı ve bununla da kalmayıp rapor sistemi üzerinden ek bir yasak uygulandı. Açıkçası bu yaklaşımı ve uygulanan tutumu anlamakta zorlanıyorum.

Konu içeriğini ve yediremeyen moderatörün girdiği tripleri aşağıya bırakıyorum. Yorumlamak sizde.

Konu içeriği:
Screenshot_resized_3840x2160.webp

Yediremeyen moderatörün girdiği tripler:
Screenshot 2026-01-10 035701.webp

Ve en sonunda ifade spamı yasağının yanında rapor sistemi yasağı da verdi.
Screenshot 2026-01-10 035727.webp

Ben gerçekten bunları anlayamıyorum; Dostoyevski’yi anlardım ama bunları anlamak, Dostoyevski’yi anlamaktan daha zor. Yorumlarınız neler?

Son düzenleme:
Moderatörün girdiği tripler:
Eki Görüntüle 217271

Eki Görüntüle 217272

"Yönetim şeklini siz belirlemiyorsunuz". Arkadaş devlet yönettiğini sanıyor galiba, oligarşi gelmiş foruma. Bazı moderatörler haddinden fazla egolu ve ters cevaplar verebiliyorlar. Hayatta bir baltaya sap olamamış, saygı göremediği için burada saygı arayıp ego kasan insan tribi bu. Kafanı takma boş ver.

"Yönetim şeklini siz belirlemiyorsunuz". Arkadaş devlet yönettiğini sanıyor galiba, oligarşi gelmiş foruma. Bazı moderatörler haddinden fazla egolu ve ters cevaplar verebiliyorlar. Hayatta bir baltaya sap olamamış insan tribi maalesef. Dışarıda saygı göremeyince buralarda saygı arıyorlar. Kafanı takma boş ver.
Yani hocam, adam eleştiriye bile tahammül edemiyor. Gidip Konu Dışı bölümünde yaşanan olayı anlatıyorum; hem konuyu reddediyor hem de verdiği cevapla hesap soruyor. Açıkçası burası iyice bozulmuş durumda ama bunu kendileri istediler.

Eğer konuyu düzgün bir şekilde onaylayıp eleştiri yapmama izin verseydi, olay orada kalacak ve orada kapanacaktı. Ancak şimdi verdiği bu cevap ve sergilediği bu tutum yüzünden, yaşananları ve yapılan bu rezilliği her yerde paylaşacağım.

Yani hocam, adam eleştiriye bile tahammül edemiyor. Gidip konu dışı bölümünde yaşanan olayı anlatıyorum; hem konuyu reddediyor hem de verdiği cevapla hesap soruyor. Açıkçası burası iyice bozulmuş durumda ama bunu kendileri istediler.

Eğer konuyu düzgün bir şekilde onaylayıp eleştiri yapmama izin verseydi, olay orada kalacak ve orada kapanacaktı. Ancak şimdi verdiği bu cevap ve sergilediği bu tutum yüzünden, yaşananları ve yapılan bu rezilliği her yerde paylaşacağım.

Ben bir inceleme konusunu (ilk olarak burada açmıştım) orada da açmak istemiştim, emek verip hazırladığım konuyu şu gerekçeyle reddettiler "konunuzu ilk önce bu forumda açabilirsiniz". İlk olarak ha burada açmışım ha orada ne fark ediyor? Sonuçta forumdaki üyelerin faydasına bir şey yapmaya çalışıyorum orada ama belli ki konudan faydalanabilecek üyelerini umursamadılar ve reddettiler. O günden sonra uğraşmadım pek, ara sıra millete bir faydam olursa diye bilgim dahilinde bir şeyler yazıp çıkıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallaha Technopat nefreti bir yana yorumlara bakmadan yorum yapılmasını doğru bulmuyorum. Technopat yerine X forum koyup sizin paylaştığınız görsellere bakınca yönetimi haklı bulduğumu söylemem lazım. Çünkü moderatör zaten arkadaşın sizin hatalı mesajlarınızı raporladığını söylemiş siz ise adamın herhangi bir kuralı ihlal etmeyen mesajlarını raporlamışsınız. Doğru mudur? Bilemem çünkü mesajlar yok.

Edit: Demek istediğim şu yok o 3 dislike attı ceza almadı ben 2 attım ceza aldım. Böyle bir sayıya bağlı cezalandırma usülü zaten çok mantıksız. Kısas dünyasında yaşamıyoruz. Eğer sen birbirinden saçma yorumlar yapıyorsan dislike alman normaldir zaten... Dediğim gibi yorumlara bakmak lazım.

Ben bir inceleme konusunu (ilk olarak burada açmıştım) orada da açmak istemiştim, emek verip hazırladığım konuyu şu gerekçeyle reddettiler "konunuzu ilk önce bu forumda açabilirsiniz". İlk olarak ha burada açmışım ha orada ne fark ediyor? Sonuçta forumdaki üyelerin faydasına bir şey yapmaya çalışıyorum orada ama belli ki konudan faydalanabilecek üyelerini umursamadılar ve reddettiler. O günden sonra uğraşmadım pek, ara sıra millete bir faydam olursa diye bilgim dahilinde bir şeyler yazıp çıkıyorum.

Bu ise saçmalık.

2-3 senedir çökmelerinin sebebi bu zaten, çoluk çocuğu doldurursan moderatör diye böyle olur.

Vallaha Technopat nefreti bir yana yorumlara bakmadan yorum yapılmasını doğru bulmuyorum. Technopat yerine X forum koyup sizin paylaştığınız görsellere bakınca yönetimi haklı bulduğumu söylemem lazım. Çünkü moderatör zaten arkadaşın sizin hatalı mesajlarınızı raporladığını söylemiş siz ise adamın herhangi bir kuralı ihlal etmeyen mesajlarını raporlamışsınız. Doğru mudur? Bilemem çünkü mesajlar yok.
Moderasyonun uslüp rezalet ama sanki?

Merhaba Techolay Sosyal üyeleri,
Bugün Technopat moderatörleriyle yaşadığım bazı durumları paylaşmak istiyorum. Kısaca özetlemek gerekirse; bana üç farklı konuda üç kez dislike atan bir kullanıcıyı raporladım. Ancak moderatör tarafından, “3 dislike ifade spamı için yeterli değildir” denilerek herhangi bir işlem yapılmadı.
Bugün ise benim yalnızca 2 dislike atmama rağmen ifade yasağı verildi. Bu duruma hem destek üzerinden itiraz ettim hem de üyelerin de durumu görebilmesi için Konu Dışı bölümünde bir başlık açtım.
Ne var ki açtığım konu hiçbir şekilde onaylanmadı ve bununla da kalmayıp rapor sistemi üzerinden ek bir yasak uygulandı. Açıkçası bu yaklaşımı ve uygulanan tutumu anlamakta zorlanıyorum.

Konu içeriğini ve yediremeyen moderatörün girdiği tripleri aşağıya bırakıyorum. Yorumlamak sizde.

Konu içeriği:
Eki Görüntüle 217270

Moderatörün girdiği tripler:
Eki Görüntüle 217271

Eki Görüntüle 217272

Ben gerçekten bunları anlayamıyorum; Dostoyevski’yi anlardım ama bunları anlamak, Dostoyevski’yi anlamaktan daha zor. Yorumlarınız neler?
Merhaba. Technopat Sosyal moderatörleri birkaçı hariç bundan daha da kötüydü daha öncelerde. Bu yine iyi halleri diyebiliriz.

Geçmiş olsun.

Bana da geçen adamın birine sadece Sherlock dediğim için 1 gün ban yedim hakaret yok küfür yok uygunsuz üslup yok hatta iyi bir şey bile dedim Sherlock diyerek ama 1 gün ban attılar itiraz ettiğimde de cevap vermediler ban atmaya gelince ışık hızında atıyorlar ama gerisi yok modların çoğu kişisel bakıyor olaylara kız arkadaşım daha az tripli kendilerinden.

Edit: Demek istediğim şu yok o 3 dislike attı ceza almadı ben 2 attım ceza aldım. Böyle bir sayıya bağlı cezalandırma usülü zaten çok mantıksız. Kısas dünyasında yaşamıyoruz. Eğer sen birbirinden saçma yorumlar yapıyorsan dislike alman normaldir zaten... Dediğim gibi yorumlara bakmak lazım.

Bu ise saçmalık.
Hocam, adamın verdiği cevaba bakar mısın? Resmen hesap sorar gibi konuşuyor. Bir de, adamın herhangi bir kuralı ihlal etmeyen mesajını raporladığımı nereden biliyorsunuz? Galiba o moderatör olacak kişi sizsiniz.

Edit: @Blackraven ama fotoğrafa bakarsanız, moderatör kendi ağzıyla söylemiş: "3 yeterli bir sayı değil," demek ki 3’ten fazla. Ve benim yaptığım dislike sayısı sadece 2 tane.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.