2426
Üstün
- Makaleler
- 1
Var projem de var ama geliştirmede şu an süper çalışıyor.
Atabilir misiniz?
Var projem de var ama geliştirmede şu an süper çalışıyor.
Bir hesabım vardı fakat nasıl GitHub kullanıldığını bilmiyorum. Google Drive linkini verebilirim isterseniz .py dosyasının.
GitHub'da sizi etiketlemek için istemiştim. Sizle aynı kullanıcı adında biri var. Siz misiniz?
![]()
FortmanForever - Overview
FortmanForever has one repository available. Follow their code on GitHub.github.com
GitHub'da sizi etiketlemek için istemiştim. Sizle aynı kullanıcı adında biri var. Siz misiniz?
![]()
FortmanForever - Overview
FortmanForever has one repository available. Follow their code on GitHub.github.com
Katılıyorum.Kimse yapmadan ben yapayım dedim
Belirtilen bir konudaki çekiliş konusunda katılan kullanıcıları topluyor ve bu kullanıcılar arasından rastgele bir kazanan seçiyor.
Github
Python:import random import requests from bs4 import BeautifulSoup def get_usernames(url, page_count=1): usernames = [] selected_usernames = set() for page in range(1, page_count + 1): response = requests.get(f"{url}?page={page}") if response.status_code == 200: soup = BeautifulSoup(response.text, "html.parser") comments = soup.find_all(class_="message-userContent") for comment in comments: if "Katılıyorum." in comment.text: username = comment.find_previous(class_="username").text.strip() if username is None: username = "" if username not in selected_usernames: usernames.append(username) selected_usernames.add(username) return usernames def select_winner(usernames): if usernames: winner = random.choice(usernames) print("Kazanan:", winner) else: print("Katılım gösteren kullanıcı bulunamadı.") def main(): url = input("Çekiliş konusunun linkini girin: ") page_count = int(input("Sayfa sayısını girin: ")) usernames = get_usernames(url, page_count) print("Toplam katılımcı sayısı:", len(usernames)) print("Çekilişe katılan kullanıcılar:") for username in usernames: print(username) select_winner(usernames) if __name__ == "__main__": print("wyltre tarafından yapılmıştır. github.com/wyltre") main()
Python indirin. Sonra modülleri kurun.
Bash:pip install requests
Bash:pip install beautifulsoup4
İster GitHub'dan ister buradan kodları alın ve .py olarak kaydedin.
CTRL + Shift sağ Click komut penceresini burada aç (Python dosyasında yapın bunu) "py dosyaismi.py"
Sonra konu linki girin, sonra sayfa sayısını ve bitti.requests modülü: belirtilen Konu'dan sayfaları almak için.
Beautiful Soup modülü: belirtilen konuda kullanıcı yorumlarını ve kullanıcı adlarını bulmak için.
random modülü: kullanıcı adları listesinden rastgele bir kazanan seçmek için.get_usernames fonksiyonu: belirtilen konudaki her bir sayfayı tarar ve "katılıyorum." ifadesini içeren yorumlardan kullanıcı adlarını alıyor. Daha önce seçilmiş kullanıcıları tekrar almaz.
select_winner fonksiyonu: kullanıcı adları listesinden rastgele bir kazanan seçiyor.
main fonksiyonu: kullanıcıdan çekiliş konusunun URL'sini ve sayfa sayısını alır. get_usernames fonksiyonunu kullanarak katılan kullanıcıları alır, ardından bu kullanıcıları ekrana yazdırır ve select_winner fonksiyonunu: kullanarak bir kazanan seçiyor.
Not: "Katılıyorum." ifadesini alıyor başka bir şey yazmayın.
.exe versiyonunu test edip. GitHub'da paylaşınca bugünü noktalıyorum. Python olmadan kullanabilecek (büyük ihtimal).
6 Kere çekilişe katıldım çıkmadı bunda katıldım bunda da çıkmadı böyle hayatın..Eki Görüntüle 22384
@1589 tebrikler
[CODE lang="python" title="Hataları düzeltilmiş"]if name == "main":
import requests.
from bs4 import BeautifulSoup.
import random.
def get_usernames(url, page_count=1):
usernames = []
selected_usernames = set()
for page in range(1, page_count + 1):
response = requests.get(f"{url}?page={page}")
if response.status_code == 200:
soup = BeautifulSoup(response.text, 'html.parser')
comments = soup.find_all(class_='message-userContent')
for comment in comments:
if "Katılıyorum." in comment.text:
username = comment.find_previous(class_='username').text.strip()
if username is None:
username = ""
if username not in selected_usernames:
usernames.append(username)
selected_usernames.add(username)
return usernames.
def select_winner(usernames):
if usernames:
winner = random.choice(usernames)
print("|||||||||||||||||||||||||KAZANAN:", winner , "||||||||||||||||||||||||||")
else:
print("Katılım gösteren kullanıcı bulunamadı.")
def main():
url = input("Çekiliş konusunun linkini girin: ")
page_count = int(input("Sayfa sayısını girin: "))
usernames = get_usernames(url, page_count)
print("Toplam katılımcı sayısı:", len(usernames))
print("Çekilişe katılan kullanıcılar:")
for username in usernames:
print(username)
print("____________________________")
select_winner(usernames)
print("wyltre tarafından yapılmıştır. github.com/wyltre")
main()
cikis = input("Kapatmak İçin Enter Tuşuna Basın.")
[/CODE]
Birkaç hata vardı. Şu an sorunsuz çalışıyor.
GitHub'ı güncelliyorum.
GitHub var mı hocam?
G
GitHub var mı hocam?
Scrollbar ekleyip tekrar GitHub'ı güncelleyeceğim.
Güncel kodlar github da.