AI içerikten nefret etsem de forum kurallarında AI makaleler hakkında bir madde göremedim. Moderasyon ekibinin almış olduğu kararlarda şeffaf olmasını beklerdim.
Bunun sebebi yapay zeka. Biliyorsunuz ki yapay zeka ile yazılmış makalelere yer verilmiyor. Ki zaten yapay zeka ile yazılıp yazılmadığı direkt belli oluyor. Sana bir tavsiye vereyim: Yapay zekadan kopyala yapıştır yapacağına kendi cümlelerinle yaz. Sonuçta yapay zekanın yazdığı yazı bir nevi prototip. Yani boşuna şikayet ediyorsun.
Gerçekten normalde böyle insanlara çok şey söylenebilmeli ama forumdayız ve bu forumun kuralları var. İnsanların popo terini akıttığı makalelerin yanında bu şahısın %99 yapay zeka text’i içeren makaleleri indirimden fazlaca yararlanmasını sağlıyordu. Üstelik bir amacı da yok. Kendi bile yapay zeka kullandığını belirtmişti. Konu sahibinin daha önceki başka bir konusunu da raporladım ama buna dair herhangi bir dayanak olmadığı için reddedildi. Son konusunda ise yapay zeka kullandığını belirtmesi bana çok yardımcı oldu
Böyle bir kural varsa belirtilmesi lazım. Madem düzenlenecek, kurallar sayfasının sonuna iliştirin. Sonra daha da düzenlenir ama belli olsun. Kurallarda yok.
Böyle bir kural varsa belirtilmesi lazım. Madem düzenlenecek, kurallar sayfasının sonuna iliştirin. Sonra daha da düzenlenir ama belli olsun. Kurallarda yok.
Her şeyin kurallarda yazmasına gerek yok. Bir kere insanların makale karakter sayısından (milyonuncu kez söylüyorum) ek indirim kazanabilme hakkını tamamen boykot ediyor bu tarz yapay zeka konuları.
Nasıl sorun olmaması lazım? Eğer millet yapay zekadan kopyala yapıştır yapacaksa bu olay saygısızlığa girer. Mesela ben şu ana kadar Techolay’da yayınladığım makalelerin hiçbirinde yapay zeka kullanmadım. Ha kullansam en fazla yazı veya bir iki bilgi için kullanırdım. Niye çıkıp kopyala yapıştır yapayım ki? Yardımsız bir şekilde kendi deneyimlerini kendi ağzıyla ortaya döken adama saygısızlıktır bu. O yüzden konularının bir kısmı kabul edilip reddediliyor.
Tartışmada insanların arası çok gerilirse sonuç kavga olur. Kavga da forumun kurallarına ters ve kavgada yaşanan şeyler yüzünden insanlar ceza alabilir. Bu yüzden kavga çıkaracak konular onaylanmıyor.
Kurala göre moderasyon ekibinin yaptıklarını sorgulama hakkımız yok mu? En azından dürüst ve şeffaf bir açıklama veya en azından bir bildirim yapılabilirdi.