Berkehan Çepni gelsin ya artık buraya. Mis gibi sövsün rahatlayalım.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
Merhaba,Kurala göre moderasyon ekibinin yaptıklarını sorgulama hakkımız yok mu?
47. kural.
AI ile konu açmak ciddi öz saygı yoksunluğudur.Böyle bir kural varsa belirtilmesi lazım. Madem düzenlenecek, kurallar sayfasının sonuna iliştirin. Sonra daha da düzenlenir ama belli olsun. Kurallarda yok.
- Makaleler
- 4
Yazması lazım. Çok belirgin konuların kapsamı, izahatleri ve cezasının belli olması lazım. Çok spesifik sorunlarda dediğiniz moderatör insiyatif alsın ama çok belirgin problemlerin bir karşılığı olsun.Her şeyin kurallarda yazmasına gerek yok. Bir kere insanların makale karakter sayısından (milyonuncu kez söylüyorum) ek indirim kazanabilme hakkını tamamen boykot ediyor bu tarz yapay zeka konuları.
Önce, eş cinsellik konumu sildiniz, tartışma çıkaracak diye -ne hikmetse forumun amacı bu da neyse.
Şimdi de açtığım psikolojik bir konuyu sessiz sedasız siliyorsunuz. Ne bir bildirim hiçbir şey yok.
Anlamadım kafanıza göre konu silme yetkisini size kim veriyor?
Moderasyon demek, modere etmek demek ortamı stabil tutmak demek.
Konu silerek, yasaklayarak, engelleyici bir zihniyetle modere edildiğini ben daha önce hiçbir yerde görmedim Technopat dışında.
Burası farklı dedik başta ama burası da gitgide oraya benziyor gördüğümüz kadarıyla.
Sinirlendim açıkçası... Moderasyonun yetkisini yerinde kullanmadığını düşünüyorum.
Dün bir konunuz daha vardı onu da silmişler cidden tam sinir olmalık. Biz moderatörlere konu sil desek silmezler ama kendilerine gelince silerler.
Berkehan çepni gelsin ya artık buraya. Mis gibi sövsün rahatlayalım.
Direkt kardeşi burada hocam forum kurallarından ve ahlakından bahseden arkadaş geçen hakaret edip hedef gösteriyordu
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuda herhangi bir haksızlık yok. En üstte attığım mesajı ve yeni açtığım konuyu inceleyebilirsiniz. Böyle insanları savunmayın, siz de haksız duruma düşüyorsunuz.Dün bir konunuz daha vardı onu da silmişler cidden tam sinir olmalık. Biz moderatörlere konu sil desek silmezler ama kendilerine gelince silerler.
- Makaleler
- 24
Said Nursi’yi güzelleyen konuyu Türkiye dışında bir sitede paylaşsın lütfen. Cumhuriyet düşmanlarının bu forumda en ufak bir yeri yok. İyi forumlar.Dün bir konunuz daha vardı onu da silmişler cidden tam sinir olmalık. Biz moderatörlere konu sil desek silmezler ama kendilerine gelince silerler.
Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
Gemini nasıl ChatGPT kullanabiliyor? Google hani GPT'ye rakipti. Yenilgiyi kabul etti herhalde.
- Makaleler
- 4
Bu cevap değil, soruyu geçiştiriyorsunuz. Madem cevap vermeyeceksiniz, yorum yapmayın. Öz saygı vs. falan hepsi hikaye, bunlar Sosyal'de uyarı sebebi olamaz. Bunu saatlerce tartışırız. Madem bir kural var, bu belirtilsin ve insiyatife bağlı kalmasın. "AI ile üretilen veya AI kullanıldiği belirgin alan konular yasaktır, konu onaylanmaz eğer onaylanır da fark edilirse cezası da şudur." Ha elbette insiyatif alınması gereken yazmayan şeyler de uygulanır ama bu durum öyle bir durum değil.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.