Techolay Moderasyon Konusunda Başkalaşım mı Geçirdi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Leo Şey, dramayı fazla büyütmek istemiyorum. Dediklerine katılıyorum ve eklemek istediklerim var. Benimde iki sitem var. Birisinde oyun sitesi var. Oradaki oyun açıklamalarını Türkçeye çevirtiyorum. Açıklama bulamazsam ve o oyun hakkında bilgileri bottan yardım alarak ekliyorum. Bu etik değil ama ben yazınca da çok tekil ağızdan oluyor. Onu öğrenmem lazım, onu öğrenir öğrenmez o açıklamaları silip sıfırdan yazacağım.

Velhasıl kelam, maalesef @Nefs İlmi, boşu boşuna sitem ediyor.

Tartışmada insanların arası çok gerilirse sonuç kavga olur. Kavga da forumun kurallarına ters ve kavgada yaşanan şeyler yüzünden insanlar ceza alabilir. Bu yüzden kavga çıkaracak konular onaylanmıyor.
E bu şey değil mi? Şey... Benim psikolog bu tip durumların hayvan terbiyeciliği olduğunu söylemişti.
BDT kapsamında davranışsal engellemeler noktası...

İfadeler: 001
Burada takinilmasi gereken tavır:
  • Konu AI ile yazildiysa silinecek, ki silinmiş, zaten konuda "homoseksuel olup escinsel olmayan" gibi garip ifadeler de vardi. Silinmesine itirazım yok.
  • Silinmiş ama üyeye başka bir yol sunulmamış, üye şu an "siz homofobiksiniz" meselesine getirmiş doğal olarak. Bu konu, foruma uygun olacak şekilde öyle ya da böyle açılmalıydı. Üyeler tartışmalıydı. İlgili konuyu raporlayan üye direkt homofobik mesela, siz bu üyeyle aynı yerden hizalanıp konu sahibine alternatif yollar sunmamışsınız.
  • "Huzur bozan tartışma" gibi bir ifade de geçiyor şu anki konuda, böylesi bir savunu görmemiştim açıkçası. Huzur bozup bozmamasına karar kadar verebiliyor olmaları... biraz komik.

Moderasyon hem bunları engelliyor hem de korsan konulara izin veriyor. Korsan konuya moderatörlerden biri izin vermiş bir de resmen kavga çıkmasına rağmen konuyu kapatmamıştı, adamı da hala banlamadılar. Moderasyon yeşil forumdan daha sıkıntılı.

Böyle bir konu vardı neden silindi merak ettim. Başka bir konudan filan bahsetmiyorum.
O konunun kaynağı yoktu. Ama Risale-i Nur konumun silinmesini görmemiştim iyi oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…