Techolay moderatörleri çok mu katı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ilkeryuksel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 590
  • Etiketler Etiketler
    techolay

ilkeryuksel

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ankara
Selam,

Techolay Sosyal platformunda vakit geçirmeyi, yardımcı olmayı ve hatta sohbet etmeyi seven birisi olarak:
Bazen konu mesajlarımda "Ş" yerine "S" gibi Türkçe harf hataları, bazı zamanlarda ise cümle sonlarına (.) nokta koymayı unuttuğum da oluyor. Bu sebeple çok uyarı yiyorum. Şimdiye kadar 4 veya 5 uyarı yemişimdir.

Neyse ki uyarı puanı olarak moderatör arkadaşlarımız acımasız değiller.

Böyle benim gibi neredeyse her hafta uyarı alan ve motivasyonu düşen kaç kişiyiz bilmek istedim.
* Moderatör arkadaşlarıma karşı bir eleştiri konusu değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu kadar küçük hata olduğunda, modlar ban atıyorsa o normal değildir. Fakat benim konularımı onaylayan moderatörler hiç bana ceza vermiyor, ya ben ceza yiye yiye Türkçeyi daha iyi kullanmaya başladım ya da moderatörler inisiyatif alıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet yeterli olduğunu düşünüyorum, konuyu açtıktan sonra ban yenmesi, açılan konuya cevap verememek biraz koyuyor ancak yapacak bir şey yok.

Bazen konu mesajlarımda "Ş" yerine "S" gibi Türkçe harf hataları.
Merhaba, İngilizce klavye kullanımı yasak değildir. Türkçe karakter kullanılmadığı için uyarı verilemez. Uyarı verilen mesajlarınızı incelediğimde de sorunun İngilizce klavye olmadığını görebiliyorum.
Nokta koymayı unuttuğum da oluyor. Bu sebeple çok uyarı yiyorum.
Sırf nokta koymadı diye uyarı atılmaz genelde, tabii sık tekrarlanıyor ise ayrı. Yazım yanlışından uyarı vermemeye çalışıyoruz çoğunlukla. İyi Sosyaller.

İngilizce klavye kullanıyorum, ama sosyale geçerken uyarı yemeyim diye TR klavyeye geçiyorum artık panik ataktan.
Dolayısıyla hem PC de hem Telefonda bu işlemi yapıyorum.

Mesaj yazma alanındaki Yazım denetimi kısmını bile kullanıyorum o şekilde gönderiyorum. Ama o da Türkçe kelimeleri otomatik düzeltmediği için -noktasına virgülüne baktı nasıl olsa... diyerek, öyle atıyorum yorumlarımı.

Mesela Bu konu başlığımı açarken bile müdahele edilmiş.
Benim yazdığım: Techolay Moderatörleri Çok mu Katı? baş harfleri büyük olarak daha güzel duracağını düşünmüştüm.
Moderatör arkadaşım bu başlığa müdahale edip harfleri küçültmüş*
Ama bu tarzda yazılmış 100'lerce konu başlıkları görebiliyorum.

Bu biraz bana fazla katı geliyor.
Ama elbette işinize karışmak istemiyorum. Saygı da duyuyorum.

Bu forumların en büyük sıkıntısı o zaten. Aynı durum yeşil forumda da var. Burada daha görmedim ama bir de bazıları adamına göre muamele yapıyor, ona daha da ayar oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…