Techolay moderatörlerinden memnun musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    77
Daha geçen 61'di 67 olmuş ya tüh.

Hiç olmayan da var. :D

Ekran görüntüsü 2025-11-21 005703.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı saçma kurallar ve gereksiz kasıntı olanları olsa da genel anlamıyla memnunum. Biri var kim bilmiyorum belli saatlerde attığım raporlar ya geri dönüyor ya reddediliyor. Aynı şekilde bazı kesin bilgiler için bile yanlış bilgi olduğuna dair kaynak istiyorlar. 2+2 = 5 değildir diyorum kaynak belirtiniz lütfen diye rapor geliyor. Artık zevk aldıklarını düşünmeye başladım.

Genel olarak memnunum.
Bir keresinde yazım yanlışından uyarı almışım. Sebebi ile birlikte açıklama yaptım ama profilimde o uyarı 1 yazısı maalesef kalıcı. Halbuki orada onu görmek istemiyorum ve zaten bunun için kurallara ve aşağıdaki yardımcı yazım denetimini her zaman kullanıyorum.

Bazen gözüme takılan şu şekilde mesajlar mevcut. Şimdi-simdi, kaçırdım-kacirdim, ornek-örnek vb. mobil üzerinde veya bilgisayar üzerinde mesaj yazanlar da var ama bunlardan dolayı şu an uyarı alınıyor mu bilmiyorum. Ben böyle bile yazmıyorum.

Genel olarak memnunum.
Bir keresinde yazım yanlışından uyarı almışım. Sebebi ile birlikte açıklama yaptım ama profilimde o uyarı 1 yazısı maalesef kalıcı. Halbuki orada onu görmek istemiyorum ve zaten bunun için kurallara ve aşağıdaki yardımcı yazım denetimini her zaman kullanıyorum.

Bazen gözüme takılan şu şekilde mesajlar mevcut. Şimdi-simdi, kaçırdım-kacirdim, ornek-örnek vb. mobil üzerinde veya bilgisayar üzerinde mesaj yazanlar da var ama bunlardan dolayı şu an uyarı alınıyor mu bilmiyorum. Ben böyle bile yazmıyorum.

Çok takılmamak lazım. Benim 23 uyarım var toplamda geneli ya hızlı yazmaktan ya boş yapmaktan.

Bazı saçma kurallar ve gereksiz kasıntı olanları olsa da genel anlamıyla memnunum. Biri var kim bilmiyorum belli saatlerde attığım raporlar ya geri dönüyor ya reddediliyor. Aynı şekilde bazı kesin bilgiler için bile yanlış bilgi olduğuna dair kaynak istiyorlar. 2+2 = 5 değildir diyorum kaynak belirtiniz lütfen diye rapor geliyor. Artık zevk aldıklarını düşünmeye başladım.

Bir de mesela bir konuda telefonun pil kapasitesini yanlışlıkla 4900 mAh yerine 4700 yazmışım ondan ceza yemişim. Aynı raporu ben gönderdiğim zaman karşı taraf yani başkası ceza almıyor nedense. Gerçekten denk gelen moderatöre göre ciddi davranış farklılıkları var. Umarım bir nebze azaltılır bu durum. Yoksa foruma ara vermek zorunda kalacağım gibi. "aptal" yerine koyulduğunuzu net şekilde hissettiriyorlar.

Son düzenleme:
Gercekten sevdigim moderator hocalarim var, görevlerini ellerinden geldiğince layığıyla yaptıklarını düşünüyorum.

@Yener K hocaya ayrı bir parantez açmak istiyorum ki, kendisinin yeri bizde ayrıdır.

Haricinde, hiçbirisi ile bir sorunum yok. Hepsi görevini yapıyor gönüllü olarak en nihayetinde.

Buradan kullanıcı arkadaşlara da belirtmek istiyorum, kibarlık sizi raporlarda daima bir adım öne taşır. Eğer almış olduğunuz uyarıdan memnun değilseniz, yeniden düzenlenmesini talep ediyorsanız, kibar ve objektif bir dil kullanın. Zira alttaki konuda gelen itirazlardaki dil hiç hoş değil.
https://techolay.net/sosyal/konu/moderasyon-gunlukleri.31114/

Forum kültürü, farklı görüşleri uygun şartlarda bir araya getirmeyi sağlar. En sevdiğim yanı da budur.

Malum forumdakilerden pek bir farkları yok, onlar da insan sonuçta nesnel davranamayabiliyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem üye olarak hem de eski bir ekip üyesi olarak memnunum. Aslında kurallara uyduktan sonra uyarı almak çok zor, bunu hem üye olarak hem de moderatör olarak deneyimleme fırsatım oldu.

Arka planda o kadar çok hata yapılan şey oluyor ki dışarıdan bakınca sanki durduk yere uyarı verilmiş gibi algılar oluşuyor. Haksız olduğu apaçık görülen kişiler gidip şikayetçi olduğunda da yanlış bir algıya sebep oluyorlar. Moderatör ekibi eleştiriye gayet açık insanlardan oluşuyor ama kötüye kullanımlara da inisiyatif göstermemekte haklılar.

Hem karakter olarak hem de profesyonel olarak çok iyiler, umarım böyle devam ederler. Etmemeleri için bir sebep yok.

İşlerinde iyiler inşallah bozulmazlar. Sadece biri var, "Yazdıklarını sudoku yaparak çözüyoruz" demişti. Engelli olduğumu belirttim, on parmak çatur çutur yazamıyorum, elimde değil. Aksi, sivri, kinayeli davranışım olmadı. Öyle cevabı hak etmedim. Onu Allah'a havale ediyorum, isim de vermeyeceğim. Forumdaki kişiler tavır almasın, genel olarak memnunum.