BirForumcuKişi

Üstün
Xbox ve PlayStation'nin kendi logoları varken bence Nintendo'nun da kendi logosu eklenebilir, hem daha güzel durur.

Dosya Ekleri

• resim_2024-01-16_205501541.webp
    resim_2024-01-16_205501541.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 238
Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 24 Eksi
Technopat kullandığına göre bir sıkıntı yok.
Technopat'ın kullanmasını sıkıntı olmadığını nereden çıkardınız? Adamların tescilli markası ve kullanılmasını istemiyorlar. Yarın bir gün dava acmalarini engelleyecek bir şey yok.

Daha fazla bilgi için:

Technopat'ın kullanmasını sıkıntı olmadığını nereden çıkardınız? Adamların tescilli markası ve kullanılmasını istemiyorlar. Yarın bir gün dava açmalarını engelleyecek bir şey yok.

Daha fazla bilgi için:

Yani ben onlar kullanıyorsa bir sıkıntı yoktur diye söyledim. Telif hakkı var veya yok diye kesin bir şey söylemedim. Dava açma ihtimali gerçekten varsa bu zamana kadar Technopat'a dava açmaları lazımdı.

Adamlar dünyadaki tüm siteleri tarayıp sabah akşam dava açmıyorlar. Zaten bu tip durumlarda topluca dava açılır. Daha önce bahsettiğim gibi Font Awesome'dan kaldırılmasının sebebi bu.

Ne olursa olsun yasal olarak haklı oldukları gerçeği değişmiyor. Diğer firmalar kendileri uygun gördükleri şekilde logolarının kullanılmasına izin verdiği için kullanılabiliyor. Nintendo ise izin vermiyor.

Adamlar dünyadaki tüm siteleri tarayıp sabah akşam dava açmıyorlar. Zaten bu tip durumlarda topluca dava açılır. Daha önce bahsettiğim gibi Font Awesome'dan kaldırılmasının sebebi bu.

Ne olursa olsun yasal olarak haklı oldukları gerçeği değişmiyor. Diğer firmalar kendileri uygun gördükleri şekilde logolarının kullanılmasına izin verdiği için kullanılabiliyor. Nintendo ise izin vermiyor.

Dava etme ihtimalini göze alırsak o halde kategoriyle uyumlu olacak ve Nintendo'nun yasal sözleşmesini çiğnemeyecek bir logo eklenebilir. :)

Kendi aranızda bir yerden logo bulmuşsunuz ama yönetime haber vermemişsiniz diye görüyorum. O logo başka bir markaya ait. O markanın logo kullanım koşullarında yanına Nintendo yazmayı olumlu karşılayacak bir şey olduğunu sanmıyorum.

Gördüğüm kadarıyla burada (bende Github'dan açılmıyor, IDM indirdi bir şekilde) adamlar ya logo ya logo yanında adımız demişler.

Sormak isteyen Join Neos on Slack! veya [email protected] e-posta adresinden kendilerine ulaşabilir. Ben bu durumu onaylayacaklarını düşünmüyorum.

Kendine has karakteristiği olan bir N harfi tasarımınız varsa Paint üzerinden çizin, düzgün SVG yapılır bir şekilde. O kullanılır.
İsim kullanmak fair use olduğu için sorun olmaz.
Çok yetenekli değilimdir ama SVG çizmeye çalışabilirim. Yönetimden onay alındığı takdirde.

Nintendo'nun alt markaları da Nintendo'nun oluyor. Aynı sorun onlar için de geçerli.