Techolay serim bozuldu

Mesaj yazma zorunluluğu yok. Seri sistemi temel olarak şuna bakıyor:

O gün hesabınız açıkken site üzerinde günlük giriş kaydı oluşmuş mu?

Yani mesaj yazmak zorunlu değil. Konuya bakmak, sayfa gezmek, ifade bırakmak, mesaj yazmak gibi işlemler günlük giriş kaydını oluşturabilir.

Ancak sadece eski açık sekmeye bakıldıysa, sayfa yenilenmediyse, oturum düşmüşse veya sistem o gün için giriş kaydı oluşturmadıysa seri devam etmez.

GünGünlük kayıt oluştu mu?Sonuç
PazartesiEvetSeri devam eder
SalıEvetSeri devam eder
ÇarşambaEvetSeri devam eder
PerşembeHayırSeri bozulur
CumaEvetYeni seri başlar

Yani mesele "mesaj yazmadınız" değil. Mesele "o gün sistemde günlük giriş kaydınız oluşmamış".

Haftalık seri de 7 gün dolunca otomatik verilen bir şey değil. Sistem burada düz şekilde "7 gün geçti mi?" diye bakmıyor Haftalık hesaplama takvim haftasına göre yapılıyor.

Yani haftalık seri için esas alınan aralık:
Pazartesi - Pazar arası eksiksiz giriş

Örnek olarak seri Perşembe günü başladı diyelim:

AralıkDurumHaftalık sayılır mı?
Perşembe - PazarHaftanın ortasında başlandığı için tam hafta değilHayır
Pazartesi - PazarEksiksiz takvim haftasıEvet, 1 hafta
Pazartesi - PazarEksiksiz takvim haftasıEvet, 2 hafta
Pazartesi - PazarEksiksiz takvim haftasıEvet, 3 hafta
Pazartesi - ÇarşambaHafta henüz tamamlanmadıHayır

Bu yüzden üye 28 gün aralıksız girmiş olsa bile sistem bunu her zaman direkt 4 haftalık seri olarak saymayabilir.

Çünkü sistemin baktığı şey:

28 gün doldu mu? değil, kaç tane eksiksiz Pazartesi-Pazar haftası tamamlandı?

4. haftanın sayılması için ilgili haftanın Pazar günü bitmesi ve ardından sistemin hesaplama yapması gerekir.

Aylık seri de 30 gün dolunca otomatik verilen bir şey değil. Aylık sistem de düz şekilde "30 gün girdi mi?" diye bakmıyor. Takvim ayına göre hesaplıyor.

Yani aylık seri için esas alınan şey: Ayın 1'inden ayın son gününe kadar eksiksiz giriş.

Örnekler:

Giriş aralığıAylık seri sayılır mı?Sebep
1 Haziran - 30 HaziranEvetTam takvim ayı tamamlanmış olur
5 Haziran - 5 TemmuzHayır30+ gün var ama tam takvim ayı yok
28 Mayıs - 30 HaziranHaziran için evet olabilirHaziran ayı baştan sona eksiksiz tamamlandıysa sayılır
Ayın ortasından başlayan 30 günlük seriHayır30 gün dolmuştur ama ayın 1'i ile son günü arası tamamlanmamıştır

Bu yüzden "34 gündür giriyorum ama aylık seri vermedi" durumu normal olabilir.

Çünkü sistemin baktığı şey:
30 gün doldu mu? değil, ayın 1'inden son gününe kadar eksiksiz giriş var mı?

Kısaca özet:

Seri türüKullanıcının sandığıSistemin baktığı
Günlük seriMesaj yazmam gerekiyorHayır, o gün giriş kaydı oluşması gerekiyor
Haftalık seri7 gün dolunca sayılırEksiksiz Pazartesi-Pazar haftası tamamlanınca sayılır
Aylık seri30 gün dolunca sayılırAyın 1'inden son gününe kadar eksiksiz giriş olunca sayılır

Özetle, mesaj yazma şartı bulunmuyor. Sistem mesaj yazmayı değil, günlük giriş kaydını esas alıyor. Ancak haftalık ve aylık seriler 7 gün / 30 gün mantığıyla değil, takvim haftası ve takvim ayı mantığıyla hesaplanıyor.

Bu yüzden 28 gün giren bir kullanıcıda 4 haftalık seri veya 30+ gün giren bir kullanıcıda aylık seri hemen görünmeyebilir.

Hocam peki ben giriş yapmama rağmen bu neden sayılmadı? Giriş yaptığıma eminim, Log kayıtları falan varsa da bakılabilir. Giriş yapmama rağmen o zaman neden bozulur hocam? Normalde her gün mesaj yazarım, tek dün yazmadım sayfada birkaç konuya baktım çıktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…