AhmetBurak

Başarılı
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Bugün öğlen yatağımda uzanırken yakalandım salladık ama ben o kadar çok fazla gibi hissetmedim. Ya da bana öyle geldi. O saatten beridir başım dönüyor gibi hissediyorum böyle baktığım yerler hareket ediyor da deprem oluyormuş gibi geliyor, bildiğiniz paranoyak oldum. Bu geçer mi yoksa kalıcı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal, düşünmemeye çalış. Geçer inşallah. 6 Şubat depreminde Erzincan'da olmamıza rağmen yaşamıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşırı derece abarttınız. Önlem al. Ecelin geldiyse öleceksin gelmediyse ölmezsin.
Aynen kardeşim. Biz abartıyoruz da iki saat bina olmayan yer arayıp araba çekip arabada uyuyoruz. Kesinlikle abartıyoruz. Senden özür dileriz.

IMG-20250424-WA0016.webp 17454519597917775828840608441901.webp

Şu "Ecelin geldiyse öleceksin" lafını atın ağzınızdan! Ya da bu lafı kullanan kişi bir zahmet freni patlak bir araca binip sürmeye başlasın. Zaten eceli gelmediyse ölmez!

Ben deprem esnasında -1'deydim. Hem de kötü bir binada. Halen etkisindeyim. Kurtulmaya çalışıyorum. Ama abartıyormuşuz.

Yıkılan hiçbir bina olmadı, İstanbulluların canı tatlıymış heralde, 6 şubatı Adana'da yaşadık bu kadar abartılmadık.

Yav arkadas bu olaylarda bile sacma sapan yorumlar goruyorum hala sidik yaristirma derdindesiniz. Boyle dogal afetlerin herkesin uzerinde biraktigi etki farklidir. Etkilenmemeyi niye ustun bir seymis gibi gosterip kiyas yapiyorsunuz.

Öncelikle herkese geçmiş olsun. Bugün öğlen yatağımda uzanırken yakalandım salladık ama ben o kadar çok fazla gibi hissetmedim. Ya da bana öyle geldi. O saatten beridir başım dönüyor gibi hissediyorum böyle baktığım yerler hareket ediyor da deprem oluyormuş gibi geliyor, bildiğiniz paranoyak oldum. Bu geçer mi yoksa kalıcı mıdır?

Bir zaman sonra gecer merak etme.

Yav arkadas bu olaylarda bile sacma sapan yorumlar goruyorum hala sidik yaristirma derdindesiniz. Boyle dogal afetlerin herkesin uzerinde biraktigi etki farklidir. Etkilenmemeyi niye ustun bir seymis gibi gosterip kiyas yapiyorsunuz.

Bir zaman sonra gecer merak etme.
İstanbulun depremin göbeği olduğu kaç yüzyıldır bas bas bağırılan bir gerçek zaten. Orada yaşıyorsan deprem riskini de göze almışsındır demektir. Evet etkilenebilir ona laf yok ama 5 yaşında gibi de davranmaya gerek yok.
2 yahut 3 gün sonra herkes hayatına normal normal devam edecek, deprem unutulup gidecek. Aynı 6 şubatta yorgan battaniye ısıtıcı fiyatlarını %110 arttırıldığı gibi bu da unutulur. Bu ülke her şeyi unutur.

Yıkılan hiçbir bina olmadı, İstanbulluların canı tatlıymış heralde, 6 şubatı Adana'da yaşadık bu kadar abartılmadık.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Biliyorum ki kalbimizi derinden etkileyen 6 Şubat 2023 depremi hepimizi derinden sarstı.

Ancak il veya bölge fark etmeksizin her insanın canı kıymetli ve "tedbir alması" tamamen akıllıca bir davranıştır.

Daha şiddetli deprem yaşadığınızı biliyorum, gerçekten bu konu hepimizi üzüyor. Ancak sizin yaşadığınız boyut kadar kötü bir şey yaşanmamış olması, insanların psikolojisini etkilemeyeceği ve tedbir almayacağı anlamına gelmiyor. Kaldı ki çok şiddetli sallandı.

Burada kötü bir durumu "Biz daha kötüsünü yaşadık." demeniz de pek doğru olmamış. Yanlış anlamayın ama yarış yapmıyoruz. Her insan farklıdır. Her insanın sevdikleri var, yaşama arzusu var, ailesi var.

Şu anda "Haaa Adana'da daha şiddetli olmuştu. Bu ne ki." diyerek insanların hayatına daha 24 saat geçmeden devam etmesini beklemeyin. İnsanların tabi ki psikolojisi bozulacak. Ben size bu mesajı bile halen arabadan yazıyorum. Çünkü 24 saat geçmeden bir binaya zorunda olmadıkça girmek istemiyorum.

Şimdi söyleyin bana. Başkaları daha şiddetli deprem yaşadı diye tedbiri elden bırakmak ne kadar doğru? Bu kötü psikolojiyi hemen söküp atabilmemizin mümkün olduğunu düşünüyor musunuz?

Tekrardan geçmiş olsun.

Orada yaşıyorsan deprem riskini de göze almışsındır demektir.
Belki de İstanbul'u terk etme imkanı yoktur!