Dünkü Balıkesir merkezli depremde önceden bildirim aldınız mı?

• Oy verenlerin toplamı
    22
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Biz de depremi hissettik, bayağı sallandı. 🙏
Kullandığınız telefonlar depremi size önceden haber verdi mi, eğer verdiyse de kaç saniye önceden haberiniz oldu?

Deprem ağını kullanıyorum sallantıdan 10-15 saniye kadar önce uyarı verdi şaşırdım ne oluyor diye pek deprem olmuyor çünkü burada sonra sallanma başladı.

Deprem ağı uygulaması deprem bittikten sonra uyarı verdi. Pro sürümünü kullanıyorum ona rağmen depremden sonra bildirim aldım. Google deprem uyarısı depremden önce geldi ama bildirim sesini ben duymadım.

Ben deprem ağı diye bir uygulama kullanıyorum ama bu uygulama zaten her dakika uyarı veriyor, hangi uyarı gerçek anlamıyorum.

Bu sabah 4 sularındada tahmini 5.4 diye uyarı verdi fakat deprem olduğunu hissetmedim bile.

Deprem Ağı ve Google deprem uyarısı ikisi de bir garip çalışıyor. Deprem Ağı uygulaması uyarı verince ses gelmiyor, sadece uyarı ekranı veriyor. Google ise zaten ayrı bir dünya. Adam akıllı bir yazılım yapsalar güzel olacak. Açık kaynak bir alternatif olması şart artık. Bazı yazılımların açık kaynak olması lazım, kapalı kaynakta adam akıllı geliştirme kaydedemiyorlar.
Soruya gelirsek, uyarı geldi. Kaç saniye önce geldiğini bilmiyorum çünkü sürekli geliyor. Uyarı da minimum büyüklüğü ayarlamadığım için. Rasathane uygulamasına girip baktım sonra.

Ben Deprem Ağı diye bir uygulama kullanıyorum ama bu uygulama zaten her dakika uyarı veriyor, hangi uyarı gerçek anlamıyorum.
Bir de pro sürümleri var. Açık kaynak yapsınlar, bağış amaçlı koysunlar, onu alırım. Ama uygulama adam akıllı çalışıyor mu emin değilim. Neden pro sürümünü alayım?