Bazen yesil site ile son konular sayfasini karsilastiryorum. Mesela su anda orada acilan konulara bakanlar 5-6 kisiyi gecmezken burada 30 kisi ortalama var diyebiliriz. Yanitlarda burada her konuya mutlaka yanit geliyor nerede ise, orada ise cogu acildigi gibi kaliyor. Eskiden biri yanit vermezse modlardan biri yanitlardi en azindan, su an o bile kalmamis.

Technopat, oturmuş kitle olarak bence çok da iç açıcı insanlardan oluşmuyor. Burası şu an, sürekli göze çarpan üyeler açısından daha iyi bir durumda. Şahsen sadece burada takılıyorum ama ara sıra üye olmamama rağmen hesapsız şekilde açıp bakıyorum, nasıl şeyler dönüyor diye. Buradan erken ayrılanlar oldu; görmeye alıştığım, sonra giden çok kişi oldu.
Bir sürü kaliteli adam vardı, bir gün bi' baktım çoğu hesabını kapatmış mı silmiş mi, böyle rastgele rakamlı kullanıcı adlarıyla duruyor yazdıkları şeyler.

Tarayıcı tespit sisteminde emeği geçen önemli bir isim daha var arkadaşlar. Kendisini unutmayalım. :) @MKerem. 🙏 Ben her ne kadar işletim sistemi ve tarayıcı tespit eden sistemi geliştirmiş olsam da bunu saf PHP ile yapıyorum. Forumda çalışmasını da Kerem sağlıyor. :coffee:

Hesabımı 30 gün bekleme süresinden sonra sileceğim. Haksız yere 1 yıllık ban yedi 2200 mesajı 7 çözümlü hesabım. Buradaki insanlar daha samimi daha hoşgörülü birçok kişiyle tanıştım.
Orası artık bitti. Oturmuş kalıp üyeler bile kimseyle muhatap olmuyor.

Bu forumda hiç moderatör üye kavgası olmuyor, daha bir kere bile rast gelmedim. Öbür site de her hafta ayrı bir kıyamet kopuyordu. Burada kendi arasında tartışan kavga eden de yok. Aktif üye sayısından daha önemlisi kavga ve gürültüden uzak.

Tartışma olsa da kavga edildiğini hatırlamıyorum. Ama çok nadir kavga edilecek durumlarda oldu.

Technopat'ta en az 70 küsur cezam var, af falan ile azaldı ama en içime oturan, her Technopat ile ilgili bir şey gördüğümde aklıma gelen bir cezam var:
Sırf tartıştığım kişi ile olay uzamasin diye "tamam" yazmıştım ve bundan "gereksiz mesaj" cezası yemiştim. Hiç unutamıyorum, belli bir süre de unutmayacağım gibi.