Techolay Sosyal Şubat 2026 Güncellemesi

Doğru. TDK miyiz kardeşim?
Ben bu söyleme katılmıyorum. Ufak tefek hatalar illaki olacaktır, ki zaten o tür şeylerde düzenleyip geçiyoruz ancak bazı üyeler öyle bir yazı yazıp konu açıyor ki yemin ederim konuyu okuyup anlamak imkansız. Anlaşılmıyor yani, sıfır şaka. Dün başka bir forumda bir konuya baktım, paragraflarca şeyden düzgün yazılan 3-5 kelime falan vardı.

Yani insanın ana dilini yazıya doğru biçimde dökmesi için de TDK olmasına gerek yok. Bence her bireyin yapması gereken bir şey.

Burayı boş verelim, bir kurumsal firmada e-posta yazdığımızı düşünelim. Bunu yazarken "TDK miyiz biz" dersek hiç hoş olmazdı mesela.

Ben forum hayatıma 2016'da falan katıldım, başta hata yapardım ancak kurallar sayesinde bu konuda kendimi hep geliştirdim.

Yazım kuralları konusunda uyarılarımız oldukça esnek bu arada, dediğim gibi 1-2 tane basit hatayı düzeltip geçiyoruz. Ben de aşağı yukarı 10 yıl kadar normal üyeydim forumlarda. Technopat'ta mesela eskiden en ufak yazım hatasında uyarı yerdik, insanlar hatalarından ders çıkartır. Benim düzgün yazmamda büyük katkısı olmuştur mesela.

Yani insanın ana dilini yazıya doğru biçimde dökmesi için de TDK olmasına gerek yok. Bence her bireyin yapması gereken bir şey.

Bu dediğiniz ne için geçerli? Her şey için mi? Örneğin arkadaş ortamında konuşurken, forumda nasıl konuşuyorsak öyle mi konuşmamız gerekir?

Arkadaş ortamında küfür ederken burada ediyor musunuz? Birbirinden farklı şeyleri kıyaslıyorsunuz.

Ben küfürden kastetmedim. Kıyaslamak derken şunu demek istedim: Forumda böyle konuşuyorsak, arkadaş ortamında da mı öyle konuşmamız gerekiyor diye sordum. Yani noktalama işaretleri, virgül ya da başka şeyleri kastediyorum. Küfür ya da benzeri şeylerden bahsetmiyorum. Aklıma geldi, öylesine sormak istedim.

Saygılar.

@creazy, dışarıda nasıl olduğun ya da olacağın senin inisiyatifinde ancak bir topluluk içinde kurallara uygun davranmak lazım.
Tabii ki de, burada kurallar ne ise öyle davranmak gerekiliyor. Haklısınız biz de uymaya çalışıyoruz, elimizden geldiği kadar.

Teşekkürler.

@creazy, belli başlı yerlerin belli başlı kuralları vardır, Sosyal içinse bu kurallardan biri düzgün Türkçe kullanmak.
Bunun ötesinde bir şey yok, burayı kullanırken düzgün yazmak -yazmayı öğrenmek- yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…