Bence İPod örneği daha iyi gibi. Bir de beleşe borsa analizi kitabı veriyorum millete de neyse.
Dostum belese verdigin bilgiler iyi hos, ama premium diyebilecegin bir sey yok icinde.

Halihazirda herkes bunları ufak arastirmalarla bulabilir, borsa ile ilgili bilgin olursa trader olursun diye de bir sey yok. Zaten 10 kisiden 9'u kaybediyor, yani profesyonel trader hazirlamiyor kimse burada. Gercekten yararli bir sey yapmak istiyorsan bence insanlarin neye ihtiyacı oldugunu daha iyi analiz etmelisin.

Dostum belese verdigin bilgiler iyi hos, ama premium diyebilecegin bir sey yok icinde.

Halihazirda herkes bunları ufak arastirmalarla bulabilir, borsa ile ilgili bilgin olursa trader olursun diye de bir sey yok. Zaten 10 kisiden 9'u kaybediyor, yani profesyonel trader hazirlamiyor kimse burada. Gercekten yararli bir sey yapmak istiyorsan bence insanlarin neye ihtiyacı oldugunu daha iyi analiz etmelisin.
Yani siz de haklısınız şimdi de sigara parasından ne olur gibi şeyler çok eskide kalmadı mı artık?

Yani siz de haklısınız şimdi de sigara parasından ne olur gibi şeyler çok eskide kalmadı mı artık?
Olayin ozu sigara parasindan ne olur degil, buradaki insanlarin %90'i ogrenci, gelir seviyeleri belli cogu da bi' meslek ogrenip ondan devam edecek.

Traderligi bi meslek olarak dusunursen belki buradaki 10 kisiden birisi bunu secer. Bu yuzden diyorum zaten, onemli olan sigara o bu parasi degil, insanlara istikrar kazandirabilmek birikim yapmaya tesvik edebilmek, bunu da iPod yerine 300 dolarlik Apple hissesi alsaydiniz veya 3 yil once 100 bin liralik SASA alsaydiniz bugun dolar milyoneriydiniz diye soylerek yapamazsin. Kimse umursamaz bile.

Ama sen bunu arkadaslar bugunden itibaren bir challengeye basliyoruz 1 yil boyunca herkesin yapabilecegi miktarda tasarrufla 1 yilda dolar bazında ne kadar kazanacagiz dersen belki fikirleri degisir.

Olayin ozu sigara parasindan ne olur degil, buradaki insanlarin %90'i ogrenci, gelir seviyeleri belli cogu da bi' meslek ogrenip ondan devam edecek.

Traderligi bi meslek olarak dusunursen belki buradaki 10 kisiden birisi bunu secer. Bu yuzden diyorum zaten, onemli olan sigara o bu parasi degil, insanlara istikrar kazandirabilmek birikim yapmaya tesvik edebilmek, bunu da iPod yerine 300 dolarlik Apple hissesi alsaydiniz veya 3 yil once 100 bin liralik SASA alsaydiniz bugun dolar milyoneriydiniz diye soylerek yapamazsin. Kimse umursamaz bile.

Ama sen bunu arkadaslar bugunden itibaren bir challengeye basliyoruz 1 yil boyunca herkesin yapabilecegi miktarda tasarrufla 1 yilda dolar bazında ne kadar kazanacagiz dersen belki fikirleri degisir.
Bana da mantıklı geldi hocam ben de Yks öğrencisiyim yani şurda bir Psu alıcam diye kaç aydır burs paramı biriktiriyorum :D

Hocam valla Allah razı olsun. Güzel fikirler verdiniz. Yarışma düzenleyeceğim yarın. Ona da bakarsanız sevinirim. O bir bitsin bayağı içerik çıkartırım ben.

Parasını verip bilindik bir kitabı okurum, daha iyi. Önce ortada bir kanıt olması lazım; bu yöntemle bu kadar kazandım demen ve kanıtlaman lazım ki insanlar güvensin.

Hocam, üzgün atmanıza gerek yok. Belki sizin kitabınızdaki bir yöntem ile paramın tamamı gidecek, belki de çok ciddi kazanç elde edeceğim. Ama ortada önce bir güven olması lazım. Gene de kalp kırdıysam özür dilerim.

Parasını verip bilindik bir kitabı okurum, daha iyi. Önce ortada bir kanıt olması lazım; bu yöntemle bu kadar kazandım demen ve kanıtlaman lazım ki insanlar güvensin.
Siz de haklısınız hocam. Eve dönünce o işlere bakacağım direkt. Ancak size şöyle söyleyeyim, piyasada bilindik kitap diye bir şey yok. Herkes Shopier'den saçma sapan şeyler satıyor. Haa tabii siz normal kitap almak isterseniz alırsınız tabii ancak borsayı anlatan türkçe pek kaynak yok. Ben kaynak listesi de yapmıştım zamanında. Benim konulara bakıp bulabilirsiniz. "Finansal Okuryazarlık nasıl Öğrenilir" konumdu.

Siz de haklısınız hocam. Eve dönünce o işlere bakacağım direkt. Ancak size şöyle söyleyeyim, piyasada bilindik kitap diye bir şey yok. Herkes Shopier'den saçma sapan şeyler satıyor. Haa tabii siz normal kitap almak isterseniz alırsınız tabii ancak borsayı anlatan türkçe pek kaynak listesi yok. Ben kaynak listesi de yapmıştım zamanında. Benim konulara bakıp bulabilirsiniz. "Finansal Okuryazarlık nasıl Öğrenilir" konumdu.
İnsanlar genellikle bir konuda kitap alırken fazla araştırma yapmadan alıyor. Bunu en çok tarih konusunda fark ediyorum. Bir tarihi konuyu, alanında uzman yazardan okumak varken, uzmanlığı vesaire bilinmeyen yazarlardan okuyorlar.