İnsanlar genellikle bir konuda kitap alırken fazla araştırma yapmadan alıyor. Bunu en çok tarih konusunda fark ediyorum. Bir tarihi konuyu, alanında uzman yazardan okumak varken, uzmanlığı vesaire bilinmeyen yazarlardan okuyorlar.
Evet hocam. Aslında bunun nedeni insanların çok araştırma yapmaması. Sonra böyle olunca bilgi kirliliği de çok oluyor. Mesela siz finans hakkında kitap almak istiyorsanız o listeme bakabilirsiniz. Listedeki herkes uzman sayılır. Ben oradaki kitapların hepsini okumuştum zamanında.

Herkes her yerde temel analiz çok önemli teknik analiz ile hurra işe girilmez derken neden borsaya girerlerken hiç temel analiz anlatmamalarını çok merak ediyorum. Acaba temel analiz bu müfredatın neresinde var? Teknik analiz tek başına dikkate alınmayacağına göre neden hiç temel analiz ile ilgili yazıp çizen yok, YouTube hariç? Bu konu hakkında temel analiz yazılarınız oldu mu? Bir amaç edindiniz, nereden nasıl başlayacağınızı merak ettim? Müfredatta bu şekilde işlenmiş konunuza baktım da hiçbir şey anlamadım. Daha genişletip bol örneklerle (grafiklerle ve olaylarla) akıcı şekilde anlatmanızı dilerim.

@12578