Özür dilemeniz güzel; ancak bunun için illa ki her yerde paylaşılması mı gerekiyordu, bilemedim. Sırf bu yüzden bana samimi gelmiyor. Eklenti yapımcısı ve emeği geçenler, özrünüzü kabul ederek kendi büyüklüklerini göstermiş oldular. 🙂

Yakın zamanda ben de bir forum projem için @Hasan Merkit ’e ulaşarak eklentiyi aldım. Gerçekten emek verilmiş bir eklenti. Buradan da tekrar teşekkür etmiş olayım. 🙂

Hasan hocam en doğru kararı almıştır. Bu konu kapandı mı bu arada?
Bizim ekip için kapanmadı maalesef. Korsan sitelere karşı mücadelemiz sürüyor. Bu olay yüzünden artık bazı XenForo sitelerini kontrol etmek zorunda kalıyoruz.

Şimdiye kadar 1 XenForo lisansı iptal edildi, 3 forum sitesi Google'dan kaldırıldı.

Çalışmalar devam ediyor.

Bu arada duyurayım: Eklentinin korsan sürümünü kullanan forum siteleri de uyarıya rağmen devam etmeleri durumunda sert yaptırımlar ile de karşılaşacaklardır.

1772105757795.webp

Çalışmalar devam ediyor.

Bu arada duyurayım: Eklentinin korsan sürümünü kullanan forum siteleri de uyarıya rağmen devam etmeleri durumunda sert yaptırımlar ile de karşılaşacaklardır.

Eki Görüntüle 229619
Ve buna rağmen kuru bir özrü kabul ediyorsunuz.

Merakımdan soruyorum. Bu olaya ne kadar zaman harcadınız? Bu detaylı eklentinin geliştirilmesi için harcadığınız vakti geçeceğini düşünüyor musunuz?

Atıyorum adam ekibiyle paylaşacakken yanlışlıkla herkese açık paylaşır, anlarım. Tasarlamış, üzerini örtmüş. 2 dakikalık emek ile yapılan işlevsel programlardan olsa bile kabul edilemez.

Merakımdan soruyorum. Bu olaya ne kadar zaman harcadınız? Bu detaylı eklentinin geliştirilmesi için harcadığınız vakti geçeceğini düşünüyor musunuz?
Bu korsan olayına tahmini olarak 5-6 gün kaybettik. Eğer eklentinin geliştirilmesini diyorsanız tahmini olarak 4 ay emek var.

Ve buna rağmen kuru bir özrü kabul ediyorsunuz.
Karşı tarafın yaptığı terbiyesizlikten sonra üstüne Patiler Kulübü denen "Crack'li XenForo Sitesi" üstünde aldığım DM'ler, sürünmelerini sonuna kadar hak ettiklerini gösteriyor zaten. Çok haklısın.

Ancak özür gelince hem kendimizi de yıpratmayalım dedik (biliyorsun, adaleti aramak bu ülkede lüks) hem de projelerimize odaklanmak istedik. DMCA tarafından olumlu aksiyonlar gelmeseydi de özrü kabul etmeyip yasal yola devam edecektik.

İlgili XenForo destek sitesi, kendi URL'si olarak paylaştığı kullanıcı hesabını da kapattı. 🙏 Korsan eklentiyi kullanan tek bir site bile kalmadı şu anda. Tespit ettikçe ulaşıyoruz ve uyarıyoruz.

Kullanmaya tek yetkili olan forum sitelerini burada paylaşıyoruz: https://www.teteos.net/d/669-tarayi...entisini-kullanma-hakkinda-sahip-web-siteleri

Bu arada yazdığın mesaj çok haklı. @Vavien.

Ben olsam normalde özürü kabul ederdim. Ta ki şu cevaba kadar: "İstesek ChatGPT'ye de yaptırırdık."
Özrü istemeyerek de olsa kabul ettik artık. Bu dakikadan sonra yapılacak bir şey yok. Bir başka hata yapılırsa çok sert olacağız. Yapay zeka 5 dakikada yapar diyen herkese de "O zaman yap" da demeye başladık. Zekası yapay zekâ kadar bile olamayan bu tip insanlardan tek ve yarım yamalak çalışan bir ürün bile ortaya çıkmadı.

Özrü istemeyerek de olsa kabul ettik artık. Bu dakikadan sonra yapılacak bir şey yok. Bir başka hata yapılırsa çok sert olacağız. Yapay zeka 5 dakikada yapar diyen herkese de "O zaman yap" da demeye başladık. Zekası yapay zekâ kadar bile olamayan bu tip insanlardan tek ve yarım yamalak çalışan bir ürün bile ortaya çıkmadı.
Yapay zekâya hakaret olmasın, bunlarda 'yapay' da yok. Rezil olana kadar herkesin bir savunması vardır. Neyse en azından domainden zarar etmişlerdir diye düşünüyorum, bu da yeterli olur.

Yapay zekâya hakaret olmasın, bunlarda 'yapay' da yok. Rezil olana kadar herkesin bir savunması vardır. Neyse en azından domainden zarar etmişlerdir diye düşünüyorum, bu da yeterli olur.
Forum açmalarına direkt izin vermeyeceğiz. Yeni XenForo lisansı alırsalar bile.