Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1151

Uzman
Makaleler
5
Bugün telefonu debloat ettim. Fotoğraf secme gibi bir servisi silmis olabilir miyim yanlislikla? Oyle bir şey yaptiysam da servisin adi nedir? Simdiden teşekkürler.

Dipnot: Brave ve Kiwi browser denedim. Ikisinde de ayni.

Son düzenleme:
Çözüm
Bugün telefonu debloat ettim. Fotoğraf secme gibi bir servisi silmis olabilir miyim yanlislikla?
Mümkün, bi' kere ben de başarmıştım aynı şeyi.
com.android.documentsui idi sanırsam benim sildiğim paketin adı. Farklı dosya yöneticisi olsa da onu arıyor bazı fonksiyonlar. Sıkıntı çıkarabilecek uygulamaları direkt silme de disable et, geri dönüşün kolay olsun.
Hangi programla yaptın hocam? Ben de deneyeyim hem, sorun çıkarsa belirtirim.
Canta ve shizuku ile yaptim. Sadece onerilenleri sildim zaten.
Hmm... Önceden foruma görsel yükleyebiliyor muydun peki aynı telefonla?
Evet.
Açıkçası cihaz gücünden olduğunu düşünmüyorum. Ben bu forumda Lenovo Tab 4 8 ile sorunsuz takıldım. Ve o cihaz çok daha güçsüz bir donanıma sahip.
Hocam eskiden yukleyebiliyordum. Buyuk ihtimal debloat sirasinda dosya secimi ile ilgili bir servisi sildim.

Ayarlardan uygulamalara girip bak bakalım fotoğraf galeri gibi bir hizmeti devre dışı da bırakmış olabilirsin. Olmazsa neler sildiğini bilmediğimiz için net bir şey söyleyemeyiz bu durumda yedeklemelerini alıp telefonu sıfırlaman en zahmetsiz ve garanti yöntem olur.
Yine de acelesi yoksa biraz daha bekle bakalım belki bilen birisi çıkar yardımcı olur.

Bugün telefonu debloat ettim. Fotoğraf secme gibi bir servisi silmis olabilir miyim yanlislikla?
com.android.documentsui idi sanırsam benim sildiğim paketin adı. Farklı dosya yöneticisi olsa da onu arıyor bazı fonksiyonlar. Sıkıntı çıkarabilecek uygulamaları direkt silme de disable et, geri dönüşün kolay olsun.

Çözüm
Anladim, deneyip geri dönüş saglayacagim.

Anladim, deneyip geri dönüş saglayacagim.
Galeriyi düzgün görüntüleyebiliyor musun? WhatsApp'dan birisine veya kendine fotoğraf veya indirdiğin bir dosyayı, belgeyi yollamayı dene. Ayarlar-uygulama yöneticisi, belgelerim veya dosyalarım gibi yerler düzgün çalışıyor mu?

O silinen servisi APK olarak yüklerseniz çalışmaz. PC ile sistem uygulaması şeklinde kurmanız gerekli. Çok uğraştırır. Çok veriniz yoksa stock ROM atıp geçin.
Canta da sildiginiz servisleri geri yukleyebiliyorsunuz.
Calisti hocam. Teşekkürler.