Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Hakan Yusuf

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Biliyorsunuz eskiden Techolay daha hızlıydı, yani emojiler ve diğer TecholAI vs. gibi. Şimdi ise Recep abimiz el atmasa neredeyse kaplumbağa hızına dönüşmüştü. Şu anki hız da yeterli ancak ışık hızı değil. Konudan konuya geçerken emoji bırakırken ve mesaj gönderirken dahi çok yavaş işliyor gibi. Sizce eklentiler kaldırılmalı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden fotoğraf paylaşmaya girerken, link ya da görsel vs. eklerken bundan 4 kat falan daha hızlı sonuç alıyordum. Şu andan biraz daha öncelerde site tabiri caizse emekliyordu. Şu an yine görece daha iyi ama eski hız hala yok. Birçok eklenti var, elbet sonuçları olacaktır zira bunlar sunucuda bellek ve islemci hatta ağ kullanımını da arttırıyordur fakat @Recep Baltaş hocam, yönetim ekibi olarak gelecek planlariniz nedir merak etmiyor degiliz.

Çözüleceğinden eminim, nasil olacağını merak ettim sadece. Techolay Sosyal üyeleri olarak, eğer her seyi hızlandırmak maliyeti çok arttıracaksa bunun yerine bazı eklenti ve özelliklerden feragat edebiliriz sanırım diye düşündüm.

Son düzenleme:
Dur bakalım @Recep Baltaş ne kadar açıklamak zorunda kalacak. Çok merak ediyorum.

Zaten bunun çözüleceği söylenmişti.

Çözüleceğinden eminim, nasil olacağını merak ettim sadece. Yani Techolay Sosyal üyeleri olarak, eğer her seyi hızlandırmak maliyeti çok arttıracaksa bunun yerine bazı eklenti ve özelliklerden feragat edebiliriz sanırım diye düşündüm.

Arkadaşlar selam, kısa bir özet geçeyim.

Şu anda yüklü 130 eklenti var, kimisi aktif kimisi kapalı. Bugün para verip eklenti güncelliğini kontrol eden eklentiyi satın aldım. Evet, bunun için de bir eklenti var 😬

Toplamda 12 eklenti uzun zamandır güncellenmemiş. Hepsini güncelledim ve bugün gözle görülür bir performans artışı oldu. Yani ben doğrudan bunu deneyimledim.

Şimdi yol haritamız nedir?
  • Para verdiğimiz halde ortadan kaybolan geliştiricimiz ile bağlarımızı keseceğiz.
  • Mayıs ayında hosting ile eklentilere bakıp gereksiz olanları kapatacak/kaldıracak/yeniden kodlayacağız. Hosting'de PHP coder var.
  • XenForo 2.4 çıkınca uyumsuz eklentileri hiç acımadan kapatacağım, güncellenince geri açarız.
Şu anda birinci önceliğimiz hız ve gerekirse bunun için GIF'i bile 1000 mesaj duvarının arkasına koyabilir ya da sorunu çözene kadar tamamen kapatabiliriz.

Bizden 10 kat daha fazla trafiğe sahip Technopat buradan çok daha hızlı. Technopat'ın zamanında PHP sürümü, LiteSpeed sürümü, cPanel güncellemeleri, ElasticSearch güncellemeleri, XenForo ve eklenti güncellemeleri dahil birçok işini ben yapıyordum. Bildiğiniz üzere EPYC sunucuyu bile ben ayarlamıştım. Burada da yapabiliriz. Sadece zaman gerek. Gelişmeler oldukça paylaşacağım.