Arkadaşlar selam, kısa bir özet geçeyim.
Şu anda yüklü 130 eklenti var, kimisi aktif kimisi kapalı. Bugün para verip eklenti güncelliğini kontrol eden eklentiyi satın aldım. Evet, bunun için de bir eklenti var
Toplamda 12 eklenti uzun zamandır güncellenmemiş. Hepsini güncelledim ve bugün gözle görülür bir performans artışı oldu. Yani ben doğrudan bunu deneyimledim.
Şimdi yol haritamız nedir?
- Para verdiğimiz halde ortadan kaybolan geliştiricimiz ile bağlarımızı keseceğiz.
- Mayıs ayında hosting ile eklentilere bakıp gereksiz olanları kapatacak/kaldıracak/yeniden kodlayacağız. Hosting'de PHP coder var.
- XenForo 2.4 çıkınca uyumsuz eklentileri hiç acımadan kapatacağım, güncellenince geri açarız.
Şu anda birinci önceliğimiz hız ve gerekirse bunun için GIF'i bile 1000 mesaj duvarının arkasına koyabilir ya da sorunu çözene kadar tamamen kapatabiliriz.
Bizden 10 kat daha fazla trafiğe sahip Technopat buradan çok daha hızlı. Technopat'ın zamanında PHP sürümü, LiteSpeed sürümü, cPanel güncellemeleri, ElasticSearch güncellemeleri, XenForo ve eklenti güncellemeleri dahil birçok işini ben yapıyordum. Bildiğiniz üzere EPYC sunucuyu bile ben ayarlamıştım. Burada da yapabiliriz. Sadece zaman gerek. Gelişmeler oldukça paylaşacağım.