TheDark

Becerikli
Yer
Türkiye
Herkes tek başına bilgisayar toplayabilir herkes annesini karnından öğrenerek çıkmıyor neden bu konuyu açtım bugün eski PSU'u satmaya gittim birisi benden 1 yaş küçük parçaları yapmış bilgisayar toplayalim diyor bilgisayarciya adam 2.000TL'ye toplarız kardeşim diyor zaten çalıyor parçaları bu kadar para vermeye gerek yok.
İlk önce kasa yönünü gosterelim görseldeki gibi yaparsaniz ilk adımı başarıyla yapmış oluyorsunuz.

1000000455.webp

İkinci adim parçaları montaj etme bunun için Recep Baltaş verdiği rehberlerde kolaylıkla yapabilirsiniz uzun sürebilir ama hem paranız cebinde hem de kendini öğrenerek yapmış oluyorsunuz.

Şimdi en son kısım kablolari düzgün takma zaten 4 kablo onemli CPU GPU 24 pin güç bağlantısı bir de eğer SSD kullaniyorsunuz SATA portu kasa faninizda Molex ise bunlari gerek duymadiginiz plastik kelepce ile kilitleyin güç kaynağının yanına koyun işinize yarayacağı zaman kiliti kesip kullanabilirsiniz kasanın arkası kablo dağınık olabilir sıkıntı olmaz kapak kapanacak kadar olsun yeter.

Bütün olay bu kadar boş bosuna bilgisayarciya para verip bir de üstüne bilgisayarcilarin parça çalmak gibi huyları var umarim işinize yarar.

Bu işlere baslarken:
  • Kasanızı toz ve sirkilasyona gore iyi seçin.
  • İyi bir PSU secin.
Bunlar demirbastır, farklı sisteme yukseltsenizde bunlar her zaman sabit olur. Sistemin akcigeri kasa, kalbide PSU dur! Bunları goz onunde bulundurarak hareket edin.:thumbsup:

Son düzenleyen: Moderatör: