Mesela toplamda 10 metre bir uzatma istiyorsunuz;
İhtiyacınız olanlar:
- 1 erkek fiş
- 1 dişi fiş
- 7,5 metre 3x2,5 kablo
- 2,5 metre uzunluğunda beşli akım korumalı priz
Dişi ve erkek fişi kablonun uçlarına takacaksınız, kabloyu tekli uzatma kablosu olarak kullanacaksınız, yani sonra da kabloyu akım korumalı prize takacaksınız.
Veya sadece kabloya erkek fiş takıp diğer ucuyla akım korumalı prizin erkek ucunu kesip birbirine ekleyebilirsiniz.
Veya akım korumalı prizin üstünde gelen kabloyu içini açarak çıkarıp doğrudan istediğiniz uzunlukta kabloyu takabilirsiniz. Eksiz tek parçalı kablo sahibi olursunuz.
Burada önemli olan şey, ek yapacağınız kablonun kalınlığı. Eğer 0,75 kablo kullanırsanız sorun olur ama 1,5 veya 2,5’li kablo kullanırsanız sorun yaşama ihtimaliniz azalır; burada etken ne çalıştıracağınız ve uzatma kablosunun uzunluğu.
Açıkçası Schneider marka akım koruma prizi dışındaki prizlere pek bakmazdım. Evimde 2 tane akım koruma prizi var, biri Schneider, diğeri ise APC (Schneider’in ekonomik ürünleri pazarladığı alt markası)
Kendim de bu tarz işlerin içinde az çok olduğum için birçok markanın ürününü gördüm ve satılan ürünlerin çoğu standart üçlü priz “akım korumalı” adıyla yüksek fiyatlara satılıyor.