Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Ben yerleştim bir üniversiteye ama istediğim olmadı. Yazdığım için çok pişmanım ama geçti. Yapabileceğim hiçbir şey yok mu? O bölüme hiç gitmeden tekrar tercih yapma hakkım yok mu? Gerçekten o kadar pişmanım ki anlatamam. Yatay geçişe baktım 1 sene sonra yapılıyormuş en az. Ek tercihlerden faydalanamıyorum sanırım kayıt yaptirmasam bile. Yok mu arkadaşlar bir çaresi bunun? Kazandığım yere gitmek istemiyorum ama başka bir yere gitmek istiyorum en kötü üniversitede olsa istediğim bölüm olsun. Yaptığım sıralamanın 10 katı aşağısı yer de olsa yapamaz mıyım böyle bir şey?

Ben yerleştim bir üniversiteye ama istediğim olmadı. Yazdığım için çok pişmanım ama geçti. Yapabileceğim hiçbir şey yok mu? O bölüme hiç gitmeden tekrar tercih yapma hakkım yok mu? Gerçekten o kadar pişmanım ki anlatamam. Yatay geçişe baktım 1 sene sonra yapılıyormuş en az. Ek tercihlerden faydalanamıyorum sanırım kayıt yaptirmasam bile. Yok mu arkadaşlar bir çaresi bunun? Kazandığım yere gitmek istemiyorum ama başka bir yere gitmek istiyorum en kötü üniversitede olsa istediğim bölüm olsun. Yaptığım sıralamanın 10 katı aşağısı yer de olsa yapamaz mıyım böyle bir şey?

Ya yatay geçişi bekleyeceksin, ya da kaydını sildirip tekrar hazırlanacaksın. Benim bildiğim başka bir alternatif yok. Yatay geçiş en mantıklı seçenek gibi duruyor.

Yok, yapamazsın. Çıktıysa ikinci kez seçim hakkın yok. Seçim yapmasaydın ek yerleştirme ile bir yere belki yerleşirdin ama okul gelmiş. Devlet okuluysa kaydını yaptır da askerliği öne atar, öğrenci akbilin olur. Seneye tekrar girmen lazım veya yatay-dikey geçiş.

Merak ettim şu an hangi bölümdesiniz?

Merhaba. Tercih ettiğiniz bölüme gitmemek dışında başka yapacak bir şey yok. Yerleştiğiniz için ek tercihten faydalanamıyorsunuz ve tekrardan tercih hakkınız da olmuyor. Bu sene kırık OBP ile tekrardan sınava hazırlanmak mecburiyetinde kalacaksınız. Bir musibet bin nasihattan daha iyidir derler. Sonraki seneye dikkat edersiniz.