MeReKGs67

Uzman
Screenshot_259.webp

5) Yurt dışından alınan cihazlara teknolojik cihaz desteği verilemez.

Ben direkt bakanlığın sitesinde başvuru maddelerini okudum. Haber sitelerinde yazıldığını tersine ne bir marka belirtilmiş ya da yerli olmasıyla ilgili bir madde var. Sadece yukarıdaki madde var, bunu da sorduğumda "Hayır, bu madde yurtdışına gidipte pasaporta kaydettirdiğin cihazlarla alakalı. Vergisiz telefonda yerli üretim gibi bi şart yok." denildi. Kesin bir bilgisi olan var mı?

Bu ürün kuponla 9.499 TL'ye geliyor. Bunu alsam olur mu diye düşünüyorum

Birisi almış, faturada kılıf gözüküyormuş ama onu satıcıya e-mail olarak atmış; onun silinmesi için cevap bekliyor. Çünkü faturada sadece telefon görünmesi lazım, başka ürün gözükmemesi lazım.

Screenshot_2025-11-08-07-19-09-519_com.microsoft.emmx-edit.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 199773

5) yurt dışından alınan cihazlara teknolojik cihaz desteği verilemez.

Ben direkt bakanlığın sitesinde başvuru maddelerini okudum. Haber sitelerinde yazıldığını tersine ne bir marka belirtilmiş ya da yerli olmasıyla ilgili bir madde var. Sadece yukarıdaki madde var, bunu da sorduğumda "hayır, bu madde yurt dışına gidip de pasaporta kaydettirdiğin cihazlarla alakalı. Vergisiz telefonda yerli üretim gibi bir şart yok." denildi. Kesin bir bilgisi olan var mı?

Bu ürün kuponla 9.499 TL'ye geliyor. Bunu alsam olur mu diye düşünüyorum.

Birisi almış, faturada kılıf gözüküyormuş ama onu satıcıya e-mail olarak atmış; onun silinmesi için cevap bekliyor. Çünkü faturada sadece telefon görünmesi lazım, başka ürün gözükmemesi lazım.

Eki Görüntüle 199779

Yurt dışından alınan diyor. Yani gidip de ürünü Türkiye'den bir yerden alman lazım. İlla sözde yerli markalara gerek yok.
Nothing 1 iyi ama cmf Phone 1 daha iyi olur. Çünkü nothing 1 bayağı sorunlu.

Yurt dışından alınan diyor. Yani gidip de ürünü Türkiye'den bir yerden alman lazım. İlla sözde yerli markalara gerek yok.
Nothing 1 iyi ama cmf Phone 1 daha iyi olur. Çünkü nothing 1 bayağı sorunlu.
CMF kendi sitesinde kod ile 9999 TL'ye geliyordu ama onu 9499 TL'ye düşüremiyorduk sanırsam indirimi de bitti zaten. Bunu hazır düşürebiliyorken alsam iyi olur diye düşündüm çünkü başka 9500 TL aldı muadili yok.

Cmf olunca ne değişiyor? Ben de almayı düşünüyorum. S24 FE'den geçilir mi?

Cmf Phone 1 de daha az sorun var. İkisi de ayrı marka ama Xiaomi Redmi gibi düşün. S24 feden asla geçilmez.

Cmf kendi sitesinde kod ile 9999 TL'ye geliyordu ama onu 9499 TL'ye düşüremiyorduk sanırsam indirimi de bitti zaten. Bunu hazır düşürebiliyorken alsam iyi olur diye düşündüm çünkü başka 9500 TL aldı muadili yok.

@Silinen üye 9500 TL'ye düşürmüştü.
9500 TL altı Realme 12 ya da Casper VIA X40 al daha az sorun yaşarsın. Ama ben risk alacağım dersen al.

9500 TL altı Realme 12 ya da Casper VIA X40 al daha az sorun yaşarsın. Ama ben risk alacağım dersen al.
CMF Phone 1 bu 2 telefondan çok daha iyi hocam. Özellikle Realme'nin çağ dışı işlemcisinden uzak durulmalı.

CMF Phone 1 hakkında kronik sorun da göremedim. Hangi ODM'ye ait olduğu belli olmayan Cssper yerine tavsiye ederim açıkçası.

Cmf Phone 1 de daha az sorun var. İkisi de ayrı marka ama Xiaomi Redmi gibi düşün. S24 feden asla geçilmez.

@Silinen üye 9500 TL'ye düşürmüştü.
Herkes başka bir şey diyor ben anlamadım ki :(

Normalde ben ilk Casper VIA X40'a yönelmiştim konu açtım herkes Casper asla alma falan korkuttular böyle. Realme 12'yi bilmiyorum ama Realme C75 var bir de.

CMF Phone 1 bu 2 telefondan çok daha iyi hocam. Özellikle Realme'nin çağ dışı işlemcisinden uzak durulmalı.

CMF Phone 1 hakkında kronik sorun da göremedim. Hangi ODM'ye ait olduğu belli olmayan Cssper yerine tavsiye ederim açıkçası.
Cmf phone 1 kuponla düşürülürse onu öneririm zaten.ben o iki telefonu nothing 1 yerine önerdim.

Herkes başka bir şey diyor ben anlamadım ki :(

Normalde ben ilk Casper VIA X40'a yönelmiştim konu açtım herkes Casper asla alma falan korkuttular böyle. Realme 12'yi bilmiyorum ama Realme C75 var bir de.

Vergi indirimi tutarı çok az. Vergi indirimi dışına çıkmanızı öneririm. Bir de vermedikleride oluyor. Mesela ben alamadım.

Cmf phone 1 kuponla düşürülürse onu öneririm zaten.ben o iki telefonu nothing 1 yerine önerdim.

Vergi indirimi tutarı çok az. Vergi indirimi dışına çıkmanızı öneririm. Bir de vermedikleride oluyor. Mesela ben alamadım.
CMF'nin de sorunları yok değil aslında. Hindistan'da bu cihaz bir adamın cebinde durduk yere patlamıştı. Birinin de kamera lensinin etrafındaki gri metal çerçeveden elektrik çarpması yaşadığını okudum.

Bunları ben de dün siparişi iptal ettikten sonra öğrendim, sanırım hiç bulaşmamak en iyisi :).
CMF için de böyle demiş @Silinen üye . Her telefonda bi *okluk var çıldıracam :telaşlı: