Ben o kadar emin olmazdim. Cinliler gunduz Amerikan firmalari icin calisirken gece kendileri adina uretiyorlar. Amazon'un sattigini da cinliler uretiyor.

200 TL denemek icin uygun bir fiyat. Cok daha "kaliteli gorunenleri" de var tabii. Bu da janjanli, manyetik olani. Klipse bile ihtiyaci yok. Bu bile yari fiyatina.
Burada da tum urunler var.
Tanitim videosundaki gibi altinda gercekten buz olusturma potansiyeli var. Calisma mantigini da anlatayim, bilgi olarak o da dursun bari. Bunlara peltier deniyor. Iki farkli metalin birlesiminden olusuyorlar. Elektrik verdiginde bir tanesi isinirken digeri aşırı soguyor. Bir yuzeyden digerine isi transferi yapiyorlar yani. Hem isitma hem sogutma icin kullanilabliyor. Elde tasinan minik buzdolaplari var, icecek sogutmak icin. Onlarda kullanliyor yaygin olarak. Fan da o isinan kısmı sogutmak icin, telefona direkt hava vermiyor yani. Amazon'da satilanda da bu yontem kullaniliyor.
Eger kendi yapmak isteyen varsa 200 TL'ye maledebilir. 5V peltier module, 5x5cm aluminyum heatsink ve 5x5cm 5V fan alip birlestirecek sadece. Peltier modul ve aluminyum sogutucu arasina termal macun surmeyi unutmayin, yanar yoksa.