Her sene telefon çıkarılmalı mı?

• Evet

Oy: 7 19,4%
  • Hayır

Oy: 29 80,6%

• Oy verenlerin toplamı
    36
Makaleler
1
Arkadaşlar, gerçekten çok saçma bir konudan bahsedeceğim. Yeni bir telefona geçeceğim ve S24 Ultra'da karar kıldım. Şu an 15 Pro Max rakibi ve 16 Pro ile 15 Pro'ya bütçem yetmediğine göre, bir sene eski olması ve bir yıl az güncelleme almasını göze aldım. Fakat birkaç YouTube videosu izlerken iPhone 17'nin konuşulmaya başlandığını gördüm. Muhtemelen S26'da yapım aşamasındadır. Artık telefonlar gerçekten çok fazla gereksiz basılmaya başlanmadı mı? Ben mi çok geride kaldım teknolojide acaba? Çok saçma bir iş bu. Eskiden Apple 2 senede bir çıkarırdı, o zamanları özlüyorum. Bu konuda fikriniz nedir?

Hazır kitleleri mevcut. Bu yüzden çıkarabildikleri kadar çıkarıyorlar. Yurt dışında da telefon almak su almak gibi bir şey. O yüzden millet alıyor yenisini.
Ucuz olması sürekli değiştirilebilir anlamına mı geliyor? Mesela sen sürekli yeni çorap alıyor musun?

Yetişmek zorunda değilsiniz. Son üç telefonum sırasıyla HTC One m7(2013)> Samsung S10e(2019) > Samsung S24+ (2024) hiçbir eksikliklerini de hissetmedim.

Psikolojik olarak eski geliyor.

Yeterince geliştirme olmuyor artık. Bu konuda doyum noktasına ulaştık maalesef. En iyi ihtimalde bile iki yılda bir çıkarılmalı ama firmaların umurunda değil. Nasılsa her sene çıktığında son çıkanı alanlar oluyor. Bir tane amiral gemisi alıp yıllarca kullanıp yine amiral gemisinden devam etmek mantıklı bence.

Bence teknolojinin de belli ölçüde bir sınırı var, bir yerden sonra artık ihtiyacı karşılamanın da ötesine geçiyor. Reklam ve pazarlamari da cok guclu. Aldırıyor bir şekilde sana.