Bu aralar çevremdeki çoğu kişinin pili şişiyor, normal şartlarda pil şişmesi zor değil mi? Aşırı yüksek (55-80) sıcaklık olmadığı sürece şişmesi bayağı zor.
Detaylar
Kim cevapladı?ErlikÇağlar
Üstün
- Makaleler
- 7
BMS'e göre de değişir bu sorunun cevabı. Kesin değil, telefondan söz ediyoruz.
Swin1
Yetkin
- Makaleler
- 1
Bu aralar çevremdeki çoğu kişinin pili şişiyor, normal şartlarda pil şişmesi zor değil mi? Aşırı yüksek (55-80) sıcaklık olmadığı sürece şişmesi bayağı zor.
Lityum bataryaların içindeki iyonlar yanıp gaza dönüşüyor ve gaz şişiriyor diye biliyorum.
Omerta Silenzio
Başarılı
Elektrolit sıvısının; ısı, kalitesiz şarj aleti veya elektriksel stres altında bozunarak gaz açığa çıkarması sonucunda oluşan kimyasal bir tepkidir. İçindeki gaz yanıcıdır ve lityum havayla temas ettiği an alev alır. Uyarayım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Pilin kalınca sarılması da bunu önlüyor ama etrafımda gördüğüm şişen pillerin hepsi orijinal şarj aleti ile şarj edilmiş ve birkaç senelik piller oluyor.lityum havayla temas ettiği an alev alır uyandırayım.
Swin1
Yetkin
- Makaleler
- 1
Pilin kalınca sarılması da bunu önlüyor ama etrafımda gördüğüm şişen pillerin hepsi orijinal şarj aleti ile şarj edilmiş ve birkaç senelik piller oluyor.
Planlı eskitme.
Planlı eskitme diye dayatmanıza gerek yok, Samsung Xiaomi ve Google'da yazılımlar ile uğraşıyorum hocam öyle bir şey olmuyor.
Bu dediğinizi de ironi sayıyorum. Donanımsal eskitme zaten olmaz orası ayrı.
Pil hiçbir zorlama olmadan normal kullanımda iken şişmesi bana garip geldi ama. Bu aralar çok fazla olmaya başladı. S22, iPhone 16, Redmi Note 14 Pro ve POXO X6 Pro olmak üzere yeni modellerden ve güvenilir markalardan telefonların pillerinin şiştiğini gördüm. Sadece bir ayda oldu bu hepsi.
Yeni konular
-
-
-
-
90 metrekare ev için klima ve hava soğutucu önerisi
- AlpertunGa
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-