Detaylar
Kim cevapladı?kubatotuzsubat111
Uzman
Sesim kız gibi çıkıyor maalesef. Telefonda her defasında beni kız sanıyorlar. Ne denli ciddi ne denli oturaklı konuşmaya çalışsam bile işe yaramıyor. Yaşım 22 umarım büyüdükçe çözülür sorunum.
Ben eskiden çok takıyordum oyunlarda sinek diyorlardı ki hala diyorlar. Kız gibi çıkması daha iyidir diye düşünüyorum böyle avutabilirsin kendini. Ya da benim gibi takmamaya çalışabilirsin. Yoksa benden 4 yaş büyüksün ciddi problemler yaşarsın. Ben bunu olabildiğince erkenden çözdüm. He dalga geçiyorlar mı hala evet. Senin sesin erkek gibi de çıksa onlar dalga geçecek bir şey illaki bulur. Böyle takarsan hayat yaşanmaz hale gelir. Bu arada çözüleceğini de zannetmiyorum benim sesim yaklaşık 2 3 senedir aynı çıkıyor sen 22 yaşındasın bu yaşdan sonra pek bir şey değişmez. Büyük ihtimalle sesli kitap okumayı da denemişsindir ben denedim ve çok faydasını görmedim. Denemediysen bir dene telaffuzun düzgün olduğunda ses tonun bir nebze de olsa değişir.
Dalga geçmiyorlarda hanım gibi hitaplarda bulunmaları biraz içime sıkıntı düşürüyor. Bana kalsa sıkıntı yok ama mesela çalıştığım yere hiç gelmeyen ve sadece beni telefonla arayan kişi "Orada bir bayan var." Diyor mesela birisine sadece telefondan konuştuğumuz için kız sanıyor ve bunu başkasına deyince birazcık çekiniyorum ama en iyisi takmamak gibi. Sesli kitap okumayı da denedim aynı dediğiniz gibi işe yaramadı.Ben eskiden çok takıyordum oyunlarda sinek diyorlardı ki hala diyorlar. Kız gibi çıkması daha iyidir diye düşünüyorum böyle avutabilirsin kendini. Ya da benim gibi takmamaya çalışabilirsin. Yoksa benden 4 yaş büyüksün ciddi problemler yaşarsın. Ben bunu olabildiğince erkenden çözdüm. He dalga geçiyorlar mı hala evet. Senin sesin erkek gibi de çıksa onlar dalga geçecek bir şey illaki bulur. Böyle takarsan hayat yaşanmaz hale gelir. Bu arada çözüleceğini de zannetmiyorum benim sesim yaklaşık 2 3 senedir aynı çıkıyor sen 22 yaşındasın bu yaşdan sonra pek bir şey değişmez. Büyük ihtimalle sesli kitap okumayı da denemişsindir ben denedim ve çok faydasını görmedim. Denemediysen bir dene telaffuzun düzgün olduğunda ses tonun bir nebze de olsa değişir.
kubatotuzsubat111
Uzman
Dalga geçmiyorlarda hanım gibi hitaplarda bulunmaları biraz içime sıkıntı düşürüyor. Bana kalsa sıkıntı yok ama mesela çalıştığım yere hiç gelmeyen ve sadece beni telefonla arayan kişi "orada bir bayan var." diyor mesela birisine sadece telefondan konuştuğumuz için kız sanıyor ve bunu başkasına deyince birazcık çekiniyorum ama en iyisi takmamak gibi. Sesli kitap okumayı da denedim aynı dediğiniz gibi işe yaramadı.
Dalga geçmiyorlarsa pek de takılacak bir şey yok bence. Uyarabilirsiniz öyle dedikleri zaman yanlış anlaşılacak çekinilecek bir şey yok bunda.
Youtube'da diksiyon dersleri var. Ozellikle eski TRT calisanlarinin olanlari bulablirsen onlar dogru nefes kullanimi ile seslerin dogru cikarilmasi icin oldukca ise yariyorlar. Diksiyon ile konunun direkt alakasi yok gibi gorulebilir. Ama bu derslerin dogru girtlak kullanimi ogretmesi ile sesin cok daha iyi cikacaktir.
- Makaleler
- 14
O yaşlarda bende aynı sorunu yaşıyordum. Çok dert etmedim. Mahallede silahı havaya ateş ederek kutlama yapan şahısları ihbar etmek için polisi aramıştım. Sonu şöyle bitti: "Hemen ilgileniyoruz hanım edendi. Merak etmeyin."Sesim kız gibi çıkıyor maalesef. Telefonda her defasında beni kız sanıyorlar. Ne denli ciddi ne denli oturaklı konuşmaya çalışsam bile işe yaramıyor. Yaşım 22 umarım büyüdükçe çözülür sorunum.
Bir süre sonra sesin düzeliyor. Merak etme.
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-