Telefonu kullanmıyorken şarjı çok hızlı bitiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xwa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 168

xwa

Yetkin
Telefonumu aralıksız kullanıyorsam atıyorum günde 4 saat kullanıyorsam kullandığım süreçte şarjım 20-25 anca gidiyorsa, gün içerisinde kullanmadığımda 5-6 saatte 30-40 şarj gidiyor.
Background App Refresh kapalı, iCloud kapalı.
Cihaz iPhone 11, bataryası 1 sene önce değişti batarya sağlığı %96. iOS 26.2

Açıkmış ama "Her zaman" diye bir ayar göremedim.
Uygulama icindeki ayarlar yerine direkt Ayarlar > Find My kismina girdiginiz durum nasil?

Spesifik olarak nerede oldugunu unuttum ama, ya dedigim yerde, ya da Ayarlar > Konum kisminda Find My'a tikladiginizda olmasi gerek. iOS kullanmayali oldu biraz.

Bunu ''While Using the App'' olarak degistirip ya da Find My'i bir sure kapatip pil omrunu izleyebilirsiniz. Find My'i kapatmak tabii ideal bir cozum degil, orasi da var.

Bu arada ''Battery'' kismindan bir ekran goruntusu de atarsaniz iyi olur, her ne kadar asil pili somuren seyi gostermeyecegini dusunsem de.

Bataryayı orijinal Apple olarak mı değiştirdin yoksa üçüncü parti başka markanın bataryasını mı taktırdın?

Find My ya da iCloud vs ile olacak iş değil bu. iPhone pilini bu özelliklere göre optimize ediyor zaten. Herkesin kullandığı şeyin sende %30-40 batarya tüketmesi normal değil. Başka bir sorun olmalı. Hiçbir zaman ne arkaplanda uygulama yenilemeyi kapattım ne de iCloud’u. Bul özelliğini kapatmanı hele hiç mi hiç önermem. Telefonunu bir yerde unutsan ya da çaldırsan elin kolun bağlı kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…