Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3268

Uzman
Selam dostlar telefonum S22. Fotoğrafları bilgisayara nasıl aktarabilirim? Drive kullanıyorum direkt oraya aktarsam da olur ancak telefondaki fotoğrafları Drive'a kaydetmeyi beceremedim. Google Fotoğraflar kendine kendine yedekledi ve Drive'ın depolamasında yer kaplıyor ancak Drive'ın içinden ulaşamıyorum dosyalara nereye kaydediyor acaba bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Şuradan Material Files'ı indirin. Daha sonra gerekli izinleri verdikten sonra karşınızda şu ekran olacak:

Screenshot_20240215-172419_Materyal Dosyalar.webp

Daha sonra bu butona tıklayın ve FTP Sunucusu seçeneğini seçin.

Screenshot_20240215-172528_Materyal Dosyalar.webp

Seçtikten sonra "Durum: Başlatılmadı" yazan kısmı etkinleştirin ve FTP sunucusunu başlatın.

Screenshot_20240215-173128_Materyal Dosyalar.webp

Daha sonra bilgisayarınızdan "Dosya Gezgini"ni açın ve adres çubuğuna, telefondaki URL kısmında bulunan ftp://192.168.x.x:2121 şeklindeki URL'i adres çubuğuna yazın (Bu arada bunu kullanabilmek için telefon ve bilgisayar aynı ağ üzerinde bulunmalı!) ve Enter tuşuna basın.

1708007331621.webp

Gördüğünüz gibi bilgisayar üzerinden telefonun dosyalarına bu şekilde erişebiliyorsunuz. Kopyalama, taşıma, silme, yeniden adlandırma, dosya/klasör oluşturma gibi işlemleri buradan gerçekleştirebilirsiniz. Dosyaları sürükle bırak şeklinde kendi bilgisayarınızda bulunan bir klasöre kopyalayabilirsiniz. Kendi ağınız olduğundan fazla hızlı olmasa da yine hızı idare eder şekilde olacaktır.

En son işiniz bitince FTP sunucusunu durdurabilirsiniz.
Selam dostlar, telefonum S22. Fotoğrafları bilgisayara nasıl aktarabilirim? Drive kullanıyorum direkt oraya aktarsam da olur ancak telefondaki fotoğrafları Drive'a kaydetmeyi beceremedim. Google Fotoğraflar kendine kendine yedekledi ve Drive'ın depolamasında yer kaplıyor ancak Drive'ın içinden ulaşamıyorum dosyalara nereye kaydediyor acaba bilginiz var mı?

Cihazı USB ile PC'ye bağlayın oradan da fotoğrafların olduğu klasöre gidip onları seçerek PC'ye aktarın.

Cihazı USB bellek ile PC'ye bağlayın oradan da fotoğrafların olduğu klasöre gidip onları seçerek pc'ye aktarın.
Dönüştürücüm yok maalesef.

Google Fotoğraflar'a Drive'dan erişemezsiniz her ne kadar alan olarak onu kullansa da. Drive'a yedekleyecekseniz elle yüklemeniz gerek.
Anladım. Peki o zaman otomatik yedekleme ne işe yarıyor. Sadece telefona bir şey olursa gene telefon içinden indirsin diye mi?

Telefondan fotoğrafları WhatsApp'dan kendinize mesaj olarak yollayın ardından bilgisayardan WhatsApp Web'e girip fotoğrafları bilgisayarınıza kaydedin. Ben USB bağlamaya üşendiğim zamanlar bunu yapıyorum, profesyonel fotoğraflar değilse fotoğraf kalitesi de öyle aman düşmüyor, pratik.
Kalite kalsın isterseniz WeTransfer yoluyla da mailinize atabilirsiniz.

Telefondan fotoğrafları WhatsApp'dan kendinize mesaj olarak yollayın ardından bilgisayardan WhatsApp Web'e girip fotoğrafları bilgisayarınıza kaydedin.
Hocam hem görüntü kalitesi düşüyor hemde bine yakın fotoğraf var.

Bazı uygulamalar örneğin TeamViewer'i kullanarak telefondaki fotoğrafları PC'ye aktarabilirsiniz.
Bunlara bir bakayım teşekkür ederim.