Rehber Telefonun batarya ömrünü uzatmanın yolları nelerdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan THE KEROXEA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 668
  • Etiketler Etiketler
    batarya
Orijinal adaptör ve batarya kullanımı en önemlileri, ayrıca mümkünse 1.5 haftada bir şarj-deşarj yapılması döngü için çok iyi olur.
Rehber çok iyi olmuş,elinize sağlık hocam.

Ayni sey li ion bisiklet bataryalari icin gecerli midir?

Ben tamamen bitmesine izin vermeden sarja takiyordum ancak tamamen dolmasina izin veriyordum. Bir bucuk yildir boyle kullandim ve şu an menzil eskiye gore 10 km daha az. Ayrica batarya performans olarak daha kotu artik. Bu menzilden bagimsiz bir sey. Motora verebildigi guc ile alakali ancak anlatmaya gerek yok.

Bazı kişiler şartları her %50-60 olduğunda tekrar şarjı fuller. Bu yanlış.
Yukarıda Haluk da söylemiş, bu kısımda ufak bir hata var. 20 altı ve 80 üstü haricindeki durumlarda tak-çıkar sayısı güncel telefonlarda etkilemiyor, ister gün içinde 1 sefer 20-80 yap ister 3 sefer 60-80 yap aynı.

Onun haricinde güzel rehber olmuş, bir de moderasyona rapordan şarj hızını da ekletmeni öneririm. Ben mesela geceleri yatacakken kablosuz istasyona hızlısı kapalı koyuyorum, 5W ile şarj ediyorum. Hızlı şarjın çalışma mantığı pile Ibrahimovic gibi abanmaya dayalı olduğu için sürekli kullanımda olumsuz etkilediği bir gerçek.

Bir de şu da eklenebilir, orijinal adaptör. Maaşesef ülkemizde biraz da bütçe meselesinden dolayı aşırı göz ardı edilen bir durum bu, ne olursa olsun orijinal adaptör kullanımına özen gösterilmeli, hatta bana sorarsanız kendi markasının dışına çıkılmamalı bile. Çünkü mesela gidip Ugreen'den ya da Anker'den GaN kaliteli bir tane alırsın evet, gayet şarj da edersin her marka telefonunu. Ancak asıl ayrıntı burada, her marka. Senin spesifik marka telefonuna göre tasarlanmıyor, markanın şarj cihazı ise ona göre hesaplanıyor ki aynı W hızlı şarjı sunan markalar arasında bile çok farklı değerler olabiliyor, biri 5V 3A ile 15W veriyor biri 9V 1.67A ile.

Tekrardan eline sağlık diyorum ama, çok eleştiriyor gibi durmasın da

Ha bir de şu dipnotu da ekleyeyim, bütün lityum bataryaların tasarımları gereği %0 oldukları zaman bir daha asla şarj olamama ihtimali vardır, 0'a indirmeyin
Evet geçerlidir. Ek olarak da lityum bataryaların ömrü üretildiği saniye başlar, sen onu gram kullanmasan bile o menzil kaybını yaşayacaktın zaten.

Orijinal şarj adaptörü kullanmaya dikkat etmenizi öneriyorum onun dışında güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Spigen, Anker, Ugreen gibi üreticilerin değerleri orijinal adaptörlere çok yakın olduğundan daha uyguna onlar da tercih edilebilir. Burada orijinal adaptör ibaresinden fazla kaliteli adaptör denilebilir.

Spigen, Anker, Ugreen gibi üreticilerin değerleri orijinal adaptörlere çok yakın olduğundan daha uyguna onlar da tercih edilebilir. Burada orijinal adaptör ibaresinden fazla kaliteli adaptör denilebilir.
Yakın ama yine de birebir değil hocam, bir de onlar universal tasarlanıyorlarken marka kendi bataryasının davranışlarını biliyor, ona göre yapıyor adaptörünü de. Bütçe olduğu sürece kendi adaptörü daha tercih edilebilir bence o yüzden. Samsung'da zaten bir tek 45 biraz tuzlu, 25'liği 500 lira ki telefon fiyatının yanında hesabı yapılacak bir para değil pek.

Çok iyi konu.

Çoğu batarya aşağı yukarı ortalama 500 civarı döngü sayısına sahiptir.
Yani bu yöntem ile döngüsel açıdan batarya ömrü neredeyse 3.3 kat daha uzun olur. (diğer koşullar sonucu değiştirebilir.)
Bir de şu iki ifade takıldı kafama, sayıların kaynağı varsa memnuniyetle okurum. Eğer 500 döngüye sahipse benim evdeki 24+ hariç tüm telefonlar tost olmalı da

Onlar kullanılabilir tabii hocam ayrı ayrı marka ismi vermek istemedim. No name ürünler kullanılmamalı.

Hem de çok tuzlu hocam. Spigen'in 45W adaptörü şu an da 300TL. Ayrıca o adaptörün biraz Samsung özelinde yapıldığını düşünüyorum. Çünkü adaptörde PPS 2.0 haricinde hiçbir standarda yer verilmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…