Ne diyeceğini bilemeyenler genelde mağara adamları oluyor dostum. Kardeşin veya çocuğun ergenliğe girdiyse karşına alıp bu konuda gereken her şeyi anlatırsın, yani iyi aile olanlar bunu yapar. Utanırım vs diyenlerin kardeşi, çocuğu da bu tarz şeyleri yanlış şeyler veya kişilerden öğrenirler. Üzgünüm ama gerçek bu.

Bu arada da reklam oldukça normal. Hükümet maalesef yeni nesli öyle bir muhafazakarlaştırdı ki bunlara bile tiltlenir oldular...
Hocam Anaokul/İlkokul çocuğuna nasıl bir cinsel eğitim vermeyi düşünüyorsunuz?

Hocam Anaokul/İlkokul çocuğuna nasıl bir cinsel eğitim vermeyi düşünüyorsunuz?

Gayet basit dostum. Bu yaşlarda çocuklara çok temel üç şey öğretilir:

1- cinsiyet tanımı, farkındalığı ve cinsel organların tanımı.
2- vücutta kişinin kendi hariç kimsenin dokunmaması gerekliliği.
3- çocukların nereden geldiğinin tanımı.

Ortaokul ve lise çağlarında ise kendini tatmin etme yani mastürbasyon ve p*rno bağımlılığı konularında eğitim verilir. Bu dediğim yapılmazsa çocuk cinselliği ya p*rnolardan ya da kendi yaşıtlarından/karşı cinsten öğrenir ki bu da travma yaratacak etkiye sahip ama çocuğun anne babasının bunu anlatması ona bu konuda daha çok yardımcı olur.

Eğer prezervatif çocuk kanalında çıktıysa evet saçma. Ama normal bir kanaldaysa zaten ebeveynin ona izlettirmemesi gerekiyor o kanalı. Çocuğa zarar verir diye kaldıracaksak şiddet içerikli dizilerin de gitmesi lazım.

Bu gece 12 sularında televizyonun karşısında oturmuştum tabletten foruma bakıyordum. Bir anda televizyonda malum bir tane markanın prezervatif reklamını gördüm. Afrodizyak etkili falan diyordu. 😂

Çok şaşırdım. Yani sonuçta reklamlar günün her zamanında çıkabilir. Televizyon izleyen küçük yaşta çocuklar var. Şöyle düşünün: İlkokul çocuğu televizyon izlerken karşısına bu reklam çıktı. Abi/abla afrodizyak ne demek dedi. Ne diyeceğinizi bilemezsiniz o anda değil mi?

Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz ne?
Kondom reklamının çocuklara ne tür bir zararı olabilir asıl Türk dizileri kondom reklamından daha zararlı en azından insanları bilinçlendiriyor.

Bu gece 12 sularında televizyonun karşısında oturmuştum tabletten foruma bakıyordum. Bir anda televizyonda malum bir tane markanın prezervatif reklamını gördüm. Afrodizyak etkili falan diyordu. 😂

Çok şaşırdım. Yani sonuçta reklamlar günün her zamanında çıkabilir. Televizyon izleyen küçük yaşta çocuklar var. Şöyle düşünün: İlkokul çocuğu televizyon izlerken karşısına bu reklam çıktı. Abi/abla afrodizyak ne demek dedi. Ne diyeceğinizi bilemezsiniz o anda değil mi?

Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz ne?

Televizyon dizilerinde aldatma, adam yaralama, entrika, yengeler gibi şeyler olunca bence biraz masum bile kalıyor.

Birincisi zaten bahsettiğiniz tarz reklamlar gece kuşağı olarak adlandirilan saat 22 ve sonrasında yayınlanıyor. Televizyonda çıkan uyku saati çocuklar yazısının olayıda bu zaten. Hem laik bir ülkede bu tarz şeyler ayıp denmezki çocuklar zaten ergenlik döneminde bir-birinə değişik değişik pozisyonlarda parmak atma şaplak vurmami dersin her muhabbette kendi cinsel fantezilerini anlatmaları mı dersin daha neler. Bunlarıda oramdan buramdan sallamıyorum he bizzat kendi yasitlarimin okul içindeki konuşmalarının bir kısmı bunlar. Artık öğretmenler baş edemiyor çocuklarla ilkokuldan 5. Sınıftan cinsel eğitim verilmeliki çocuklar 7-8. Sınıflarda lisede böyle abaza ergenler olmasınlar diye.