Python cok yonlu bir programlama dili, yazilim dunyasindaki islevsel pek cok sey gibi. Gelismek icin spesifik bir yer secip ona yonelmek daha mantikli. Web gelistirmeyse web gelistirme, yapay zekaysa yapay zeka, oyun gelistirmeyse oyun gelistirme, veri bilimi ise veri bilimi, guvenlikse guvenlik.
Alani belirledikten sonra o alanda sik kullanilan ve onemli kutuphaneleri kesfedip projelere yonelebilirsin. Mesela web gelistirme icin Flask sikca kullaniliyor. Atiyorum Flask kullanarak basit bir otomasyon veya evrak kayit sistemi olusturabilirsin. Ya da baska bir kutuphane yardimiyla bir blog sitesi olusturabilirsin. Veya veri bilimi ve makine ogrenmesi gibi kombine edilebilen alanlari kombine edip projeler gelistirebilirsin. LeetCode gibi yerlerde problemler var cozmeye yonelik, bakilabilir. Yapay zeka servislerini de proje gelistimek acisindan fikir almak konusunda kullanabilirsin.
Hangi okulda okudugunu bilmiyorum ancak eger ilk 60-70k icerisinde ise daha proje odakli ilerlerler diye tahmin ediyorum. İleri donemlerde verilecek projeler de (fikir sahibi olman acisindan) yardimci olur.