Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lodos

Çalışkan
Bugün bayağıdır temizlemediğim bilgisayarımı temizledim. Temizlik sonrası bilgisayarı taktığımda hiçbir şekilde açılmadığını fark ettim.

Öncelerde de yaşamıştım ancak statik elektriklenmeyi alıp tekrar denediğimde veya RAM'leri çıkartıp taktığımda veya BIOS pilini değiştirip çözmüştüm sorunu ancak bu kez hiçbiri bir işe yaramadı.

Anakartın ışığı yanıyor, kısa devre yaptığımda PSU'nun fanları dönüyor, işlemciyi çok kez çıkartıp taktım pinlerine baktım kırılan yok. Ekran kartını çok kez çıkartıp taktım. Startta sorun olabilir diye anakarttan kısa devre yaptım. Yine de açılmadı. Sizce sorun nedir?

20250720_224829.webp
20250720_224817.webp
20250720_224829.webp
20250720_224817.webp
20250720_224803.webp
20250720_224758.webp
20250720_224812.webp
20250720_224750.webp
20250720_224739.webp
20250720_224729.webp

Son düzenleme:
Çözüm
@lodos
İşaretlediğim Power buton soketini kontrol edin, sorun yoksa soketi çıkarıp o iki pine tornavida ile dokunun.

Eki Görüntüle 165459

Denedim hocam birazdan tekrar denerim ancak olmamıştı.

Butun kabloları baştan bağlamayı denemek en temizi olur.

Öyle yapacağım muhtemelen hocam.

Sorunu çözdüm. PSU’ya taktığım kablolardan birisi yanlışmış. Daha sonra egzoz fanının çalışmadığını fark ettim. Benden önce kullanan arkadaş, kopan kabloları normal bantla birleştirmiş - elektrik bandı değil. Onları söktüm, egzoz fanını şu anlık sistemden çıkardım. Sıfır kablo alarak yeniden takacağım.
Her neyse, daha sonrasında sistemi tekrar çalıştırmaya çalıştığımda çalışmadı ve şunu fark ettim: ekran kartının kasadaki konumuna göre sağ tarafına birazcık baskı uyguladığımda sistem açılıyor. Ancak elim en ufak bir hareket ettiğinde geri kapanıyor.

Egzoz fanını söktüğüm için olabilir mi, yoksa ekran kartında ya da soketinde bir temassızlık mı var?
@lodos
İşaretlediğim Power buton soketini kontrol edin, sorun yoksa soketi çıkarıp o iki pine tornavida ile dokunun.

Eki Görüntüle 165459

Denedim hocam birazdan tekrar denerim ancak olmamıştı.

Butun kabloları baştan bağlamayı denemek en temizi olur.

Öyle yapacağım muhtemelen hocam.

Sorunu çözdüm. PSU’ya taktığım kablolardan birisi yanlışmış. Daha sonra egzoz fanının çalışmadığını fark ettim. Benden önce kullanan arkadaş, kopan kabloları normal bantla birleştirmiş - elektrik bandı değil. Onları söktüm, egzoz fanını şu anlık sistemden çıkardım. Sıfır kablo alarak yeniden takacağım.
Her neyse, daha sonrasında sistemi tekrar çalıştırmaya çalıştığımda çalışmadı ve şunu fark ettim: ekran kartının kasadaki konumuna göre sağ tarafına birazcık baskı uyguladığımda sistem açılıyor. Ancak elim en ufak bir hareket ettiğinde geri kapanıyor.

Egzoz fanını söktüğüm için olabilir mi, yoksa ekran kartında ya da soketinde bir temassızlık mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şunu fark ettim ekran kartının kasadaki haline göre sağ tarafına birazcik baski uyguladığımda sistem açılıyor ancak elim en ufak bir hareket ettiğinde geri kapanıyor.

Size görselini paylaştığım ön panel kısmına ekran kartı baskı uyguluyor, demek ki orada sıkıntı.