Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Uzak bağlantı ile kontrol edildi.
Dosya yolu: C:\Windows\Temp\cpuz158\cpuz158_x64.sys dosyası ASUS servisi tarafından her başlangıçta oluşturuluyor ve kilitleniyor. ASUS servisi bu dosyaya ihtiyaç duyuyor ve silinmesini engelliyor.
Dosya güvenilir. İçinizin rahat olması için antivirüslere de taratıyorum: VirusTotal
Dosya yolu: C:\Windows\Temp\cpuz158\cpuz158_x64.sys dosyası ASUS servisi tarafından her başlangıçta oluşturuluyor ve kilitleniyor. ASUS servisi bu dosyaya ihtiyaç duyuyor ve silinmesini engelliyor.
Dosya güvenilir. İçinizin rahat olması için antivirüslere de taratıyorum: VirusTotal
Evet, anakartın kendi yazılımı. Yardımcı araç olarak kullanılıyor ve sürücü olarak yükleniyor.Yüklü olmasına gerek yok. Onun bir ara yüzü var ve o arayüzünü kullanan başka programlar var bilgisayarınızda. Mesela sistemin, anakartın kendi yazılımı varsa arka planda CPU-Z API'sini kullanıyor olabilir. O API yüzünden de devrede olabilir.
- Makaleler
- 14
Emin misiniz? Boyut 43.5KB. Virüs değildir değil mi?
%TEMP% klasörünün tam olarak ne olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Konu: %Temp% klasöründe "~dfEB46C8F34cb2b463.tmp" adına benzer dosyalar oluşuyor
Bu bilgisayarınızda problem olduğu anlamına gelmiyor. Açıkçası böyle bir konunun açılmasına bile şaşırdım.
"%TEMP%" klasörü, kullanıcı hesabında çalıştırılan uygulamaların (ve hatta betiklerin) geçici olarak kullandığı, geçici dosyaların yazıldığı bir klasördür.
Dilerseniz tüm uygulamaları ve işlemleri kapattıktan sonra içeriğini tamamen temizleyebilirsiniz. Bir sorun teşkil etmez.
"TEMP" adı, "Temporary" kelimesinden gelir. Bu kelime "Geçici" anlamına gelir. Ayrıca C:\Windows\Temp yolunda da farklı bir TEMP klasörü bulunur. Linux'de de karşılığı olan klasörün (dizinin) konumu/tmp/ şeklindedir.
Hayır. Bu dosyalar yazılımlar tarafından okunup yazılmakta. Makine dili içeriğe sahip oldukları için insan dilinde anlaşılamaz karakterler görebilirsiniz. Bu klasörün varlığını lütfen dert etmeyin.
İçiniz rahat edecek ise anlık olarak kendi %TEMP% klasörümü açıp fotoğraf atıyorum.
Eki Görüntüle 123444
Bir de ben temizleyeyim. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi birkaç dosya silinemedi. Bu da açık olan uygulamalarımdan kaynaklanıyor. Alınan hatada "Excel" tarafından yazılan geçici dosyayı silmeye çalıştığım için hata aldığımı gösteriyorum. Ve eğer başlat çubuğuma bakarsan Excel programının açık olduğunu da görebilirsin.
Eki Görüntüle 123445
Tabi sen bunu lütfen ne olur ne olmaz programların açık iken yapma.
Yazılımlar, bu klasörün varlığına ihtiyaç duyar. Hatta ben bile yazdığım yazılımda kullanıyorum. Arşiv açıcı programlar bile (örneğin 7-Zip, WinRAR gibi) bir sıkıştırılmış dosyanın içeriğini bu klasörün altında açabilmektedir.
Ve biz programcılar, bazı uygulamaları ve kütüphaneleri arka planda kullanabiliriz. Bu da bu mesajı haklı çıkarıyor:
Yüklü olmasına gerek yok. Onun bir ara yüzü var ve o arayüzünü kullanan başka programlar var bilgisayarınızda. Mesela sistemin, anakartın kendi yazılımı varsa arka planda CPU-Z API'sini kullanıyor olabilir. O API yüzünden de devrede olabilir.
Örneğin, FFMPEG, 7-Zip gibi araçlar. Hiç yüklemediyseniz bile bilgisayarınıza uğramış olmaları çok yüksek.
Anakartımın modeli ASUS.
Peki o nedir bir bilgim yok.
Anakartının kendisinde zaten o programla alakalı bir şeyler varsa; Örneğin CPU Z ile anakartının iletişim kurmasını sağlayan bir şey.
Bende depolası az olodğundan tahminim bir virüs dosyası en az 1MB olması lazım veya 5MB. KB dosyalar virüs olamaz diye düşünüyorum.
Sana verdiğim programı kullanırsan öğreneceksin. Konuyu gereksiz uzatıyorsun şu aşamada.Bende depolası az olodğundan tahminim bir virüs dosyası en az 1MB olması lazım veya 5MB KB dosyalar virüs olamaz diye düşünüyorum.
O işler öyle değil. Bulut tabanlı virüsler de var.Bende depolası az olodğundan tahminim bir virüs dosyası en az 1MB olması lazım veya 5MB. KB dosyalar virüs olamaz diye düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsun ama bu, bu dosyanın virüs olduğunu göstermez.Bende depolası az olodğundan tahminim bir virüs dosyası en az 1MB olması lazım veya 5MB. KB dosyalar virüs olamaz diye düşünüyorum.
- Makaleler
- 14
Virüslerin belli bir standardı mı var? Paylaşılan aracı kullanın.Bende depolası az olduğundan tahminim bir virüs dosyası en az 1MB olması lazım veya 5MB. KB dosyalar virüs olamaz diye düşünüyorum.
merhaba uzatığım için özür dilerim ama bu prıgram dosyayı bulmadıYanlış düşünüyorsun ama bu, bu dosyanın virüs olduğunu göstermez.
Ve dosya silenmiyor.
hatası aldımmerhaba uzatığım için özür dilerim ama bu prıgram dosyayı bulmadı
Ve dosya silenmiyor.
- Makaleler
- 14
Bilgisayarı yeniden başlatıp hiçbir uygulamayı başlatmadan ve başlangıçta açılan uygulamaları kapatarak tekrar dener misiniz?
Son çare Anydesk isteyeceğim.
Bilgisayarı yeniden başlatıp hiçbir uygulamayı başlatmadan ve başlangıçta açılan uygulamaları kapatarak tekrar dener misiniz?
Son çare AnyDesk isteyeceğim.
Yeniden başlattım ve yine geldi dosya silidi deyip?
Yeni konular
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi
- Dagster3532
-
Giyim Casio saatlerde %10 indirime ek 300 TL kupon fırsatı
- Caner Uncu
-
-
-