Temu, geldiği gibi geri yolladığım ürünleri; yolladığım pakette bulunmadıkları gerekçesiyle reddetti ve para iademi yapmadı. Ürünleri de geri göndermedi, hem ürün hem parayı cepledi.

Screenshot_20250720_081908_Temu.webp

Depoda iade paketimin tekrar incelenmesi için açtığım talep ise "tekrar kontrol edildiği halde ürün bulunamadığı gerekçesiyle" reddedildi ama saat ve tarihe dikkat çekmek isterim; pazar günü saat sabahın 5:33'ünde Türkiye deposundaki adamlar benim ağırlığı 2 kg olup içinde hiçbir ürün bulunamayan paketi tekrar incelemiş ve yine ürün bulamamışlar. 2 kg ağırlığında bolca gaz mı yollamışım acaba ben? Ve adamlar pazar demiyor gece yarısı demiyor benim paketi inceliyor vay be, yersen...

Ticaret bakanlığı'na bu platform için 50.000'den fazla şikayet yapılmış. Şimdi nerede o "Temu aşağı Temu yukarı" diyenler? Size çinlilere güvenirken bir değil bin düşünün diyorum, takan yok...

Neye göre böyle düşünüyorsunuz? O beğenmediğiniz çinliler, benim arızalı ürünümün peşine benden daha çok düştü. Bir tanesi, ben mailine cevap vermeyince "geçen sefer attığımız mail size ulaşmamış ya da gözünüzden kaçmış olabilir. Arızalı ürününüz hakkında size yardımcı olmak istiyoruz, sorunu bizimle paylaşabilir misiniz?" diye tekrar yazdı. Türkiye'deki satıcıdan daha fazla ilgilendi yani.

Bir diğeri ise benim için Türkiye temsilcisine mail attı, temsilci benimle iletişime geçti. Sorunumun çözülmesi için uğraştı. Bizim güzel insanlarımız sayesinde…

Ayrıca Temu'dan sağlam klavyeyi alıp arızalı diye iade edenler yüzünden firma milyonlarca lira zarar etti ve Türkiye'deki iade politikasını değiştirdi. Sorun başkalarında değil, bizde. Sürekli başkasında suç aramayı bırakmamız gerekiyor artık.

Konudaki sorun da Türkiye deposunda yaşanıyor, bilginize.

Ürünün biri beklediğim kalitede değildi, diğeri de yanlış geldi. Cam 500 mL yuvarlak flask almıştım düz tabanlı geldi, aynı pakette gitar standı da almıştım komple plastik dandik bir ürün çıktı gitarı üstüne koyunca salıncak gibi sallanıyor; ikisini paketledim yolladım elimde ürünlerin fotoğrafı da var yolladığım paketin de; DHL'den iade ettiğime dair kağıdın fotoğrafı da. Adamlar reddediyor ürün pakette yok deyip. İtiraz talebi oluşturma imkanı veriyor oluşturdum onu da pazar gününün sabah beş buçuğunda kontrol etmişler de paket yine boşmuş. Pazar sabah beş buçukta depoda benim paketi inceleyen biri olduğuna hiç inanmıyorum çünkü iade deposu İstanbul'da, saat farkı falan yok.

Ticaret Bakanlığı'na bu platform için 50.000'den fazla şikayet yapılmış. Şimdi nerede o "Temu aşağı Temu yukarı" diyenler? Size Çinlilere güvenirken bir değil bin düşünün diyorum, takan yok...

Uzerine bir de herkes reklamini yapar. Boyle bir firmanin reklamini sirf para icin yapmak nedir ya? Yillardir adam gozuyle baktigimiz Serdar Baskan, Kolacan vs.

İnstagram'da çok yalan reklam yapıyorlar zaten, Nintendo Switch 0 TL diyor reklamda giriyorsun, ekran koruyucu çıkıyor. Minik, enduro motosiklet reklamı yapıyorlar, giriyorsun alakasız şeyler çıkıyor.

Doğru reklam da yaptığı var mekanik klavye ve gamepad ama kalitesi tartışılır. Bir çok ürün aldık buradan ama kalitesi de eh işte yani.

Temu'dan yapboz gibi bir oyuncak sipariş ettik. Gelen ürün bir alt modeldi ve daha az sayıda parça vardı. Temu para iadesi yaptı ve ürünü geri istemedi.