Kontrolcüsü SM 2259 XT denmişti Türk forumlarından birinde, hangisi hatırlayamadım. SSD’lerden neredeyse hiç anlamam şahsen, bu işi bilen birisi ürünü alıp her tarafıyla incelese iyi olurdu bence.

Her siparişte aynı donanımla gelir mi o da belli değil, yine de fiyat çok ucuz. Bence cebe atılabilir bir tane 512’lik.
2259XT, 2258XTye gore nispeten daha guzel olmus fakat yine guzel kontrolcu degil ve onemli veri tutulacaksa diskten daha onemli olan seyin adi veri. NANDlar ve genel ic bilesenlerin kalitesi ise ayri bir videonun konusu ki 2259XTli bir diskimiz var bizim, Turbox :D

Icinde de QLC NANDlar bulunur. QLC zaten anca anca adam oluyor, bir de dandik QLC gelirse eglenceyi siz hayal edin.

Vallah ben bir kodak biliyorum o da Kodak Black, rapci
Kamera filmi, baski kagidi falan uretirdi eskilerde. Koklu markaydi, sonrasinda sanirim battilar.

Merhaba bir incelemede performansın fena olmadığı söylenmiş.
Eki Görüntüle 103773
İlk attığın görsel muhtemelen SATA 2 ve bunun üzerinden performans yorumlaması yapmak doğru değil. Çünkü tam performansı alamazsınız SATA 2 ile. Sadece CDM testi yapıp hızlara bakarak da SSD iyi veya kötü demek de doğru değil.

Bu tip ''entry-tier'' SATA disklerde genellikle SM2258XT veya SM2259XT kontrolcü kullanıyorlar. Piyasadaki çoğu ''no-name'' diye bahsedebileceğimiz SATA SSD'lerde bu kontrolcüler çıkıyor.

Aslında zamanında James Donkey övüp pazarlayan kişi bunu paylaşıp övse iyi satar. Onun dışında bu tür ürünlere şahsen çok sıcak bakmıyorum.

Benim niyetim bu SSD'ye sistem kurmak ya da veri depolamak değil açıkçası, sadece oyunları buna yüklemek istiyorum. Oyunlar için problem yaratmayacaksa - buradaki problem de iki ay içinde bozulmak veya ara ara veri yazmada kopukluk yaratıp oyunda donmalar yaratması- alınabilir diye düşünüyorum.

Benim niyetim bu SSD'ye sistem kurmak ya da veri depolamak değil açıkçası, sadece oyunları buna yüklemek istiyorum. Oyunlar için problem yaratmayacaksa - buradaki problem de iki ay içinde bozulmak veya ara ara veri yazmada kopukluk yaratıp oyunda donmalar yaratması- alınabilir diye düşünüyorum.

Öyleyse denene bilir yaşadığın şeyleri buraya Update yaparsın iyi şanslar .

Yaratabilir, yaratirsa da kimden nasil destek alirsin bilmiyorum.

Birkaç gün içinde 512’lik üstüne Windows kuracağım bakalım zamanla ne olacak. WD Green 120 GB Sata versiyondan geçtiğim için çok da takmıyorum kafaya, o da dandik denebilecek bir model. Birkaç aya bumlarsa belirtirim forumda, değerleri de paylaşırım.

Bu tip "entry-tier" SATA disklerde genellikle SM2258XT veya SM2259XT kontrolcü kullanıyorlar. Piyasadaki çoğu "no-name" diye bahsedebileceğimiz SATA SSD'lerde bu kontrolcüler çıkıyor.

512 GB modelinde bana silicon GO, Intel TLC çıktı. 1TB modelini alan arkadaşlarımın birisine SM2259XT, SanDisk QLC; diğerine ise SM2259XT, Hynix TLC çıktı. Biraz donanımın nasıl geleceği şans işi gibi görünüyor.
Araştırmalarıma göre bunlardan birisi gelebilir:
NAND: Samsung QLC, Intel TLC, SanDisk QLC, Hynix TLC.
Kontrolcü: Silicon GO, SM2259XT, phison s11.

1733243026333.webp

1733243038566.webp

1733243059617.webp

@C4L0X, bu bilgiler bile gram güven vermedi bana. SanDisk BICS5 QLC kısmını anlamadım. BICS5, Toshiba'ya ait. SanDisk'e ait değil. Ayrıca BICS5'in 112 katmanlı yongası TLC, QLC değil. Değişik... Diğer yandan diğerinde katman bilgisini dahi okumamış, sadece ''Intel QLC'' yazmış.

Son düzenleme:
SanDisk bıcs5 QLC kısmını anlamadım. Bıcs5, Toshiba'ya ait. SanDisk'e ait değil.

Western Digital ve Toshiba'nın ortak ürettiği bir ürün. SanDisk de Western Digital'in alt markası olduğu için SanDisk yazması normal gibi.

Katman bilgisini dahi okumamış, sadece "Intel QLC" yazmış.

Onun sebebi ise Silicon GO flash ID yazılımı kaynaklı olabilir.

Western Digital ve Toshiba'nın ortak ürettiği bir ürün.
Tamam onda sorun yok da Toshiba BICS5 olarak geçiyor. Flash ID yapınca öyle çıkması gerek aslında. BICS5 kullanan disklerde şu ana kadar hiç SanDisk BICS5 yazan görmemiştim. Bir de dediğim gibi 112 katmanlı BICS5, TLC idi. Bunda QLC demiş. Garip geldi.