Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

çağlarrr

Uzman
Bizim eve üst kata CAT 6 kablo ile internet çektik. Kabloyu üst kat için aldığımız bir dağıtıcıya taktık ve üst kat ile alt katın Wi-Fi'lerini ayırmış olduk. Ancak şöyle bir sorun var: 5G'de bile yüksek ping var ve 20 Mbps'lik bir hız düşüşü yaşanıyor. İnternet, üst katta çok düzensiz, ancak alt katta 5G'de ping maksimum 1 ms ve 100 Mbps hızın tamamını alıyorum. Sorun ne olabilir?

Fiber 100 Mbps internetimiz var. Modemimiz ise detiful, OpenWrt vs. yüklenmeyen klasik Superonline modemi. Üst kat için aldığımız dağıtıcı ise Tenda A18 AC1200.
(Küçük bir not: Upladda 20Mbps'den 12'ye düşmüş durumda.)

Tenda'yı kurarken AP modunda kurdunuz değil mi? Mesh yapıp ara bağlantıyı da kablosuz yaptıysanız bu sorun normal.

Tenda'nın Firmware sürümü nedir ve cihaz ayarları ne durumda?

AP modunda kurdum evet gerekli ekran görüntüleri aşağıda:

1720022761026.webp

1720022789970.webp

Kablodan dolayı olabilir. Başka bir kablo varsa onu deneyin.

Kabloda sorun varsa paket kaybı olabilir. Başka kablo yoksa paket kaybı testi de yapabilirsiniz.

Kabloda sorun yok test ettik ama belki bir ihtimal düz bağlamamız neden olmuş olabilir diye düşünüyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz bayağı eskiymiş. Son FW 2018 yılından. V15.13.07.13 sürümüne güncelleyin.

Teşekkürler, büyük gelişmeler var. Güncelleme sonrası internet hızı 70'den 90'a çıktı, şu anlık sadece 10 Mbps'lik bir kayıp var. Upload hızı ise 10'dan 14'e çıktı şu anlık sadece 6MB'lik bir kayıp var. Hatta emin olmak için testi 4 5 defa tekrarladım tekrardan çok teşekkürler (gecikmede şu anlık ortalama 14ms ).

Son düzenleyen: Moderatör: