Deodarant bence Bu urunu tavsiye ederim tüm cilt tipleri için uyumlu.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
Sizce hangisi daha iyi? Old spice roll on veya nivea deodorant almayı düşünüyorum. Daha uzun süre koku önlemede hangisi daha başarılı? Deodorant mı yoksa roll on mu?
Uzun süre koku önleme konusunda kükürtlü yiyecekler (boy otu [pastırma çemeninde bulunur], soğan, sarımsak, sanitizasyon tozu vb.) yememek ve kılları tıraş etmek ilk aşamadır. Sonra her seferinde bölgeye kese atmak fakat bastırarak değil yumuşak hareketlerle. Sonrasında ise eğer terlemeyi kessin kesin işe yarasın istiyorsan aluminum chloride yani alüminyum tuzu içeren bir roll-on veya deodorant bulmalısın. Bunların kokusuzu da var başta Driclor olmak üzere. Old Spice'ın ise bazı modelleri alu chl içermezken (whitewater, captain gibi) bazıları içerir (mesela booster). Old Spice booster gibi alu chl içeren bir deodorant alırsan roll-on falan uygulamana gerek kalmaz, lenf düğümlerine herhangi bir zararı yoktur ve koku önleme yapıp yerine kendi içindeki parfümü kokutur. Eksi yanı ise siyah kıyafetlere iz bırakabilir her ne kadar Old Spice bu konuda en çok arge yapan firmalardan biri olsa da tamamen engelleyebilmiş değil ve alu chl içermeyenler gibi kendi kendine kuruyup gitmez silmen hatta yıkanman gerekir gitmesi için. Ben bazen Booster bazen de Captain kullanıyorum, ara sıra da Driclor sürüyorum, kükürtlü besinleri pişirmeden yemiyorum (pişince kükürt gaz formunda oksijenle bağ kurup uçarak gidiyor) ve lazer yaptırdım kıllardan kalıcı kurtulmak için.
ornitorenk
Uzman
Uzun süre koku önleme konusunda kükürtlü yiyecekler (boy otu [pastırma çemeninde bulunur], soğan, sarımsak, sanitizasyon tozu vb.) Yememek ve kılları tıraş etmek ilk aşamadır. Sonra her seferinde bölgeye kese atmak fakat bastırarak değil yumuşak hareketlerle. Sonrasında ise eğer terlemeyi kessin kesin işe yarasın istiyorsan aluminum chloride yani alüminyum tuzu içeren bir roll-on veya deodorant bulmalısın. Bunların kokusuzu da var başta Driclor olmak üzere. Old Spice'ın ise bazı modelleri alu chl içermezken (whitewater, captain gibi) bazıları içerir (mesela booster). Old Spice booster gibi alu chl içeren bir deodorant alırsan roll-on falan uygulamana gerek kalmaz, lenf düğümlerine herhangi bir zararı yoktur ve koku önleme yapıp yerine kendi içindeki parfümü kokutur. Eksi yanı ise siyah kıyafetlere iz bırakabilir her ne kadar Old Spice bu konuda en çok arge yapan firmalardan biri olsa da tamamen engelleyebilmiş değil ve alu chl içermeyenler gibi kendi kendine kuruyup gitmez silmen hatta yıkanman gerekir gitmesi için. Ben bazen Booster bazen de Captain kullanıyorum, ara sıra da Driclor sürüyorum, kükürtlü besinleri pişirmeden yemiyorum (pişince kükürt gaz formunda oksijenle bağ kurup uçarak gidiyor) ve lazer yaptırdım kıllardan kalıcı kurtulmak için.
Aliminyumun nasıl zararı yok hocam? Ben öncelikle içinde alüminyum olmamasına dikkat ediyorum
Axe'ın kokuları hoşuma gidiyor. Özellikle Cookie'li olan (Çoğu insan sevmez) ama etkisi kısa sürede kayboluyor. Şu anda Rexona kullanıyorum. Çok çok memnunum.
Aliminyumun nasıl zararı yok hocam? Ben öncelikle içinde alüminyum olmamasına dikkat ediyorum
Zararı nedir? Ben sağlıkçı değilim kimya mühendisliği alanındayım ve bu tip şeyler geliştirirken alüminyum klorür, propilen glikol falan hep serbest. Kullanırsan satarken üstüne yazmak zorundasın yoksa millet siyah kıyafetinde tuz izi kalınca dava edebilir. Ter gözeneklerini alu chl ile tıkarsın ki terleme olmasın, tabii ki sonsuza dek kalmıyor keşke kalsa zamanla geri açılıyor tuzlar eridiği için, o eriyen tuzlar da kıyafetin anasını belleyebiliyor yoksa sağlığa bir zararı olduğu için değil. Denize girmek de zararlı sayılabilir daha derinlere inersen, lenf düğümü denen şey kanın taşımadığı aşırı küçük molekülleri taşır ve çook dışardaki dokudaki tuzdan etkilenmez. Yediğin çiğ soğanın kükürt halinde terle atılması daha zararlı ter bezleri için.
ornitorenk
Uzman
Zararı nedir? Ben sağlıkçı değilim kimya mühendisliği alanındayım ve bu tip şeyler geliştirirken alüminyum klorür, propilen glikol falan hep serbest. Kullanırsan satarken üstüne yazmak zorundasın yoksa millet siyah kıyafetinde tuz izi kalınca dava edebilir. Ter gözeneklerini alu chl ile tıkarsın ki terleme olmasın, tabii ki sonsuza dek kalmıyor keşke kalsa zamanla geri açılıyor tuzlar eridiği için, o eriyen tuzlar da kıyafetin anasını belleyebiliyor yoksa sağlığa bir zararı olduğu için değil. Denize girmek de zararlı sayılabilir daha derinlere inersen, lenf düğümü denen şey kanın taşımadığı aşırı küçük molekülleri taşır ve çok dışardaki dokudaki tuzdan etkilenmez. Yediğin çiğ soğanın kükürt halinde terle atılması daha zararlı ter bezleri için.
Ben zararlı olduğunu birçok yerde okudum hocam. Gerek yok o yüzden. Lenf bezleri olduğu için orada dikkat etmeye çalışıyorum.
Lenf bezleri olduğu için orada dikkat etmeye çalışıyorum
Bez yok düğüm var. Profesyonel tavsiyesi istiyorsan ve çok önemliyse "sağlık" haftada bir Driclor geri kalan zamanlarda da Old Spice Captain/Whitewater öneririm.
ornitorenk
Uzman
Bez yok düğüm var. Profesyonel tavsiyesi istiyorsan ve çok önemliyse "sağlık" haftada bir Driclor geri kalan zamanlarda da Old Spice Captain/Whitewater öneririm.
Bearglove %0 alüminyum içeriyor old Spice'de. Onu almayı düşünüyorum zaten hocam. Diğerlerinde de alüminyum var gibi sanki %0 diye belirtmemiş.
Bearglove %0 alüminyum içeriyor old Spice'de. Onu almayı düşünüyorum zaten hocam. Diğerlerinde de alüminyum var gibi sanki %0 diye belirtmemiş.
Old Spice politikası gereği antiperspirant yazanlarda var, sadece deodorant yazanlarda yok.